Eddig hiba nélkül működik a SegWit a litecoin hálózatán

A Litecoin Foundation szerint nagyon jól működik a SegWit, eddig nem volt probléma az adoptációval. A litecoin kriptopénz kicsivel több egy hónappal előtt állt át a Segregated Witness protokollra, mellyel gyorsabb és olcsóbb tranzakciók érhetőek el a hálózaton.

Fejlesztés a litecoin hálózatán

Működik a SegWit fejlesztés a litecoin hálózatánA SegWit kód optimalizációt először a bitcoin blokklánc fejlesztésére dobták be a köztudatba még két évvel ezelőtt. Azonban a blokkméret megoldásának kérdése a többi kriptopénz kapcsán is felmerült, így vált egyre népszerűbb gondolattá a litecoin fejlesztői között is. Az év első felében kezdődött el az igazi lobbizás a SegWit irányába. Rengeteget értekeztek a bányászok és a kriptoközösség tagjai, mi legyen a litecoin jövője.

Ahogy egyre több követője lett az ötletnek a litecoin közösségben, úgy nőtt a litecoin árfolyama is hétről hétre, várva az aktiválás időpontját. Ez végül azt eredményezte, hogy május 10-én aktiválták a protokollt a litecoin blokkláncán.

Működik a SegWit a litecoinnál

A SegWit aktiválását követően most nyilatkozott először a Litecoin Foundation, az altcoin közösség fejlesztői magja. Xinxi Wang, a Coindesknek elmondta, hogy abszolút sikerként értékelik a SegWit aktiválást a litecoin blokkláncon.

“Egyáltalán nem tapasztaltunk semmilyen problémát az átállásnál. A fejlesztői csapatok együtt dolgoznak, hogy minnél gördülékenyebb legyen a váltás a felhasználók részére.”

Egyre többen eveznek a SegWit csónakjában

Egyre többen eveznek a SegWit csónakjábanA SegWit intergrálása óta a kriptostartupok is egyre jobban nyitnak a fejlesztés irányába. Június 7-én a hardver pénztárca gyártó Trezor bejelentette, hogy zajlik a béta tesztelés a cégnél, hogy támogatni tudják a SegWit protokollt a litecoin érmék kapcsán.

Charlie Lee, a Coinbase vezető fejlesztője június elején pont azért mondott fel, hogy csatlakozhasson a litecoin fejlesztői csapatához. A 4 éves közös munkát hátrahagyva, most a SegWit miatt váltott, hogy ezáltal jobban tudja a kriptoközösséget segíteni.

A bitcoin blokklánca kapcsán május 23-án a new york-i Consensus 2017 konferencián már megegyeztek a legfőbb iparági parnerek, hogy a SegWit egy járható út lenne a jövőben az emelkedő tranzakciós forgalom és díjak megfékezésére. Azonban ennek ennek tényleges megvalósítása még várat magára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük