A kriptotél ellenére még mindig több mint 50 000-en regisztrálnak a Coinbase oldalára naponta

A világ egyik legnagyobb kriptovaluta váltójának, a Coinbase-nek az alapítója és CEO-ja, Brian Armstrong egy a Bloomberg által szervezett san franciscoi technológiai csúcson többek között 50 000-es napi új Coinbase regisztrálószámról beszélt.

Mialatt rengeteg a spekulátor a kriptopénzek világában (Armstrong 90%-ra teszi a spekulátorok számát), különösen a múlt év végi rali óta, sokuk nem volt képes profitálni belőle. A bitcoin ára pillanatnyilag újra egy kisebb ralin megy át és közelít a 6 500 USD-hez, de értéke még így is ~70%-al alacsonyabb, mint múlt év decemberében.

“A technológia buborékok és korrekciók sorozatán megy át és minden egyes alkalommal ez történik, egy új csúcsot ér el,” magyarázta Armstrong a keddi csúcson. “Az emberek várakozása mindenhol magas mialatt a való világi elfogadottság tovább nő.”

Az elmúlt évben több mint 150 milliárd dollár értékben kereskedtek kriptovalutákkal a Coinbase váltó oldalán, tette hozzá a CEO. Arról, hogy jelenleg hányan kereskednek rajta a múlt évhez összehasonlítva, nem beszélt. Az interjú során hozzátette, a digitális koinok 10%-a kerül felhasználásra a mindennapi életben, mint például online vásárlások során és játékokban.

“Még egy kis időnek el kell telnie az Egyesült Államokban mire átmész a Starbucksba és kriptóval tudsz fizetni,” kommentálta az elfogadottság mibenlétét.

A San Francisco-ban székelő Coinbase ugyanakkor továbbra is dinamikusan növekedik. A vállalat több mint 1000 embert foglalkoztat, melynek egyharmada – beleértve a menedzsmentet is – nő.

“Egyre nehezebb kriptoszkeptikusnak lenni,” fűzte hozzá Armstrong.

Armstrong a közönség kérdéseire válaszolva azt is elmondta, hogy a vállalata fő célja, hogy egyszerű, gyors és megbízható belépési pontot nyújtson a kriptovaluták világába. A Coinbase egyike azon ritka váltóknak, mely teljes mértékben együttműködik a különböző országok joghatóságaival és 6 éves működése alatt egyetlen egyszer sem törték fel.

Borítókép: Bloomberg

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük