Az 50x.com a kereskedés forradalma: egy döbbenetes technológia megváltoztat mindent, amit eddig a kereskedésről gondoltál

A világ első és egyetlen Any2Any technológiával működő kriptovaluta tőzsdéje sikeresen lezárta a ‘kvantumkereskedési mag’ harmadik verziójának béta tesztelését egy beépített likviditási flow-val, amely teljesen megváltoztatja a tőzsdei kereskedés fogalmát.

Meglepő módon, a modern tőzsdék – mint száz évvel ezelőtt – továbbra is rögzített kereskedési párokat használnak, amelyek semmilyen módon nem kapcsolódnak a kereskedési mag és az ajánlattételi rendszer szintjéhez. Minden megbízási könyv csak egy adott párba helyezett megbízásokat tartalmaz. Annak ellenére, hogy több száz kriptovaluta jelent meg, nem tudod közvetlenül cserélni őket egy olyan tőzsdén, ahol az árakat maguk a felhasználók határozzák meg – előbb két vagy három “támogatott” alapdeviza egyikére kell cserélned őket, amit az adott tőzsde támogat, majd átutalni egy másik tőzsdére, vagy bróker segítségét igénybe venni, arbitrázs szolgáltatásait, ezzel többletdíjat fizetve.

Az 50x.com csapata három éves fejlesztésének eredményeként egy innovatív kereskedelmi mag jött létre, amely felhőtechnológián és kvantumelveken alapul a megbízások kombinálására: habár a kereskedési pár fogalmát felhasználói szinten megőrzik, és a felülete teljesen megegyezik egy hagyományos tőzsdéjével, a magon belüli összes megbízás egyetlen térben összpontosul, nincs szoros kapcsolat az eladó és a vevő között, és egyesíti a maximális megbízások számát az összes kereskedési eszközben egyidejűleg.

Maguk a fejlesztők szerint lehetetlen magabiztosan megjósolni a végrehajtás kimenetelét egy másik megbízás hozzáadása után, mivel minden új megbízás likviditást ad a rendszer egy részéhez, ezáltal megváltoztatva annak állapotát és topológiáját. Ugyanez a hatás figyelhető meg a kvantumfizikában, ahol egy megfigyelő jelenléte megváltoztatja a kísérlet eredményeit. A felhasználók csak ebből profitálnak, mivel a rendszer gyakran jövedelmezőbb lehetőségeket talál a másik megbízás végrehajtása közben.

Az új Any2Any (A2A) technológia alkalmazásának előnyei azonnal láthatóak: egy kereskedési párban lévő adott megbízás azonos likviditást hoz létre minden kereskedési párban, amelyet a token tartalmaz. Vagyis egy felhasználó megbízást adhat a DASH megvásárlásához bitcoinért cserébe, miközben a többiek megkapják a lehetőséget, hogy a DASH-t eladják a tőzsdén felsorolt bármely valutáért.

A régi, egymástól elválasztott ‘piacok’ technológiája folytonosan küzdött a közismert problémákkal, amelyek még a nemzeti tőzsdéknél is észrevehetők voltak, vagyis a legtöbb eszköz likviditása hiányos és ‘blue chip’-ekben koncentrálódott, ami a kereskedési lehetőségek csökkenéséhez vezetett. A kereszt-kamatlábú kereskedést, amely esetében gyakran erős mozgások voltak megfigyelhetőek, melyekkel gyorsan lehetett pénzt keresni, a fejlett arbitrázsok számára tartották fenn, akik a saját kereskedő robotjaikkal dicsekedtek. Itt ugyancsak voltak infrastrukturális korlátozások, amelyek gazdasági szempontból lehetetlenné tettek számos megbízáslap támogatását.

Az 50x.com tőzsde teljesen más megközelítést kínál a kereskedéshez, ahol több száz és több ezer keresztárfolyam érhető el a terminál minden felhasználójának. Az Any2Any likviditási túlcsordulási technológiának köszönhetően bármelyik párt választhatod a tőzsdén elérhető eszközök közül, és kereskedhetsz velük. Mivel például a DASH/QTUM megbízási könyvbe helyezett megbízások automatikusan megjelennek az összes többi DASH / * * / DASH és QTUM / * * / QTUM megbízási könyvben. És ez ahhoz vezet, hogy még a legkülönlegesebb megbízási jegyzék is összegyűjti a teljes likviditását ezen kereskedési pár érméi számára.

Milyen haszna van a kereskedésnek?

Az első és nyilvánvaló előnye az érmék közötti közvetlen kereskedés lehetősége kettős jutalék fizetése nélkül. Ha át akarod váltani a DASH-t QTUM-ra, akkor egyszerűen csak egy megbízást kell adnod a DASH / QTUM-ra vonatkozó megbízáskönyvbe. Ez sokkal gyorsabb, mint először a DASH-t eladni, majd a QTUM-ot megvásárolni. És ami a legfontosabb: csak 1 megbízást hajtasz végre, és ezért csak egyszer fizeted a kereskedési jutalékot.

A második előnye az, hogy lehetőséged van megnézni a megbízási könyveket/táblázatokat különleges párokban, és ennek megfelelően nagyszámú új kereskedési eszközt látni, amelyek kamatlábai gyakran szélesebb csatornákon haladnak, mint a fő eszközök. Ez azt jelenti, hogy nagyobb profitpotenciáljuk van.

A harmadik előnye a többszörös likviditás növelése minden érmére. Mivel a tőzsde teljes likviditása az érmék összesítésén alapul, függetlenül attól, hogy melyik párban vannak a megbízások, a likviditás más párokban is elérhető lesz. Ez sokkal nehezebbé teszi a ráták manipulálását.

Hogyan lehetséges?

Az 50x.com tőzsde kifejlesztett egy olyan egyedi szerkezetű kereskedési magot, amely teljes tranzakciós grafikonokkal működik, nem pedig egyetlen megbízáséval. Ez lehetővé teszi, hogy csökkentsd a különböző valutákban lévő több száz és több ezer keresztmegbízást, egyetlen tranzakción belül és keresztmegbízásokat hozzál létre.

Ez miért nincs így más tőzsdéken? 

Az Any2Any mag szerkezete alapvetően különbözik a szokásos kereskedési magoktól, és a létrehozása számos innovatív megoldást igényelt. A hagyományos tőzsdék nem válthatnak át Any to Any technológiára anélkül, hogy megváltoztatnák a teljes alapjukat – a kereskedelmi magot.

Más nagyobb tőzsdék is megpróbálták már létrehozni az Any2Any technológiát, de manapság csak egy fejlesztőcsoportnak sikerült megalkotnia egy valóban működő terméket.

Az új technológiával való kereskedést kipróbálhatod te is az 50x.com weboldalán – nincs szükség KYC-re.

***Figyelem! Fenti írásunk egy sajtóközlemény. A BitcoinBázis fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, CFD, token és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése fokozottan javasolt. Kereskedj felelősségteljesen.***