6 dapplikáció, amire érdemes odafigyelni

  • 6
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az elosztott alkalmazások (decentralizált alkalmazások, dapplikáció, dalkalmazás) integrált részét képezik a blokklánc ökoszisztémáknak. Egyes Ethereum projektek már kifejlesztették a sajátjukat, de úgy tűnik, meglehetősen nehéz őket felfuttatni és karbantartani. A State of the DApps honlap listája alapján a következő dalkalmazások voltak a legnépszerűbbek 2008. augusztus 12-én, vasárnap.

6. PoWH 3D dapplikáció

Félelmetes látni egy nyilvánvaló Ponzi sémát ilyen magasra törni, de pontosan ez a helyzet a PoWH 3D dappal. A felhasználók bíznak az okos szerződésben annak ellenére, hogy a kockázat nyilvánvaló. A hét napos ether volumen 4 226 ETH, ami 22%-al kevesebb, mint egy héttel korábban, de ennek ellenére továbbra is a 6. helyen áll. A napi felhasználószám valamivel 500 fölött van.

5. ForkDelta

Az EtherDelta relatív sikere után várható volt a versenytárs megjelenése. A ForkDelta DEX egy az egyben ugyanaz mint a fent említett és mégis vonzza az usereket. Az EtherDelta forkjának 7 napos ether volumene 6 941 ETH, napi aktív felhasználóinak száma 1713.

4. Bancor

Egy olyan projekttől, ami több mint 100 millió dollárt gyűjtött ICO-ja során, kicsit többet vártunk. A Bancor beépített token árkereső és likviditás mechanizmussal rendelkezik. 7 napos volumene 14 758 ETH, és bőven a top 6-ban tanyázik a 4 000+ havi aktív felhasználójával.

3. EasyCPD

Sokan még csak nem is hallottak erről a dapplikációról, ami nem is lep meg minket. Az eszköz, pontosabban interfész, segítségével CDP-ket (Collateralised Debt Position) lehet létrehozni a MakerDAO platformon. Annak ellenére, hogy csak 29 aktív napi felhasználója van, az EasyCDP 7-napos kereskedési volumene 16 942 ETH, de kételkedünk benne, hogy sokáig a toplistán marad.

2. IDEX

A legtöbb kriptohívő egyetért abban, a dexeké a jövő. Az IDEX is egy ilyen decentralizált kriptotőzsde, ami nem igényel emberi beavatkozást és full okos szerződésekre hagyatkozik. A váltó relatíve gyorsan az ERC20 tokentulajdonosok kedvencévé vált mivel a többi dexhez képest magas a likviditása. A 7 napos kereskedési volumene 23 114 ETH, havi aktív felhasználószáma 29 716 user.

1. ETH TOWN

Elsőre úgy tűnt az ETH TOWN dapplikáció úgy tűnik el a süllyesztőben, hogy komolyabb sikert érne el, de helyette – meglepetésünkre – kellemes csalódást okozott és rámutatott a blokkláncban rejlő lehetőségekre. A játék tele van minijátékokkal, kriptovaluta cégekkel és különféle hősöket lehet benne nevelni. A napi felhasználószám 207, de a 7 napos kereskedési volumen 13 368 ETH. A havi felhasználószám 1 281 user, 325,58% százalékkal több mint egy hónappal ezelőtt.

Még mérhetetlenül messze vagyunk az Angry Birds vagy a Minecraft applikációk napi felhasználószámától, de ami késik, nem múlik. A kripto ökoszisztémában van akkora innovációs potenciál, hogy megalkossa azt a killer-dapplikációt, ami a mainstreambe katapultálja. Ki tudja, talán egy Minecraft klón lesz a blokkláncon.

Kövess minket Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

Balaxi

Balaxi 2013 óta követi szoros figyelemmel a Bitcoin és kriptovaluta ökoszisztéma fejlődését. A BitcoinBazis.hu kriptovaluta piaci szak- és médiaportált 2016-ban alapította többedmagával. Az oldal azóta Magyarország vezető, elsősorban digitális pénzügyi eszközökkel, bitcoinnal, decentralizációval és technológiai témákkal foglalkozó portáljává nőtte ki magát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.