Egyetlen kattintással veszített el 68 millió dollárnyi WBTC-t egy kereskedő

Egy kriptokereskedő több mint 68 millió dollár értékű Wrapped Bitcoint (WBTC) veszített el azzal, hogy a hatalmas összeget egy gyanús tárcacímre utalta át.

A kereskedő közel 68,27 millió dollár értékű WBTC-t veszített el, miután véletlenül rossz címet másolt ki egy átutalási előzményből. A Scam Sniffer nevű kriptodetektív X-en közzétett bejegyzése szerint az incidens során 1.155,28 WBTC-nek kelt lába.

Az óriási mennyiségű kriptó elvesztése pénteken történt, és nagy megdöbbenést keltett a kriptoszektoron belül. Ráadásul a tranzakciót követő néhány órán belül a Wrapped Bitcoin ára 61 000 dollár fölé emelkedett, ami az elvesztett WBTC értékét több mint 70 millió dollárra emelte.

A WBTC egyébként egy ERC-20 formátumú token, amely a bitcoin értékéhez van kötve. Az Ethereum blokkláncon működik, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy hozzáférjenek a bitcoin likviditásához és funkcionalitásához az Ethereum ökoszisztémán belül.

Áprilisban csökkent a Web3 scamek száma

A scamek során ellopott kriptó mennyisége tanúja volt egy drámai, 67% -os csökkenésnek áprilisban az előző hónaphoz képest. Áprilisban a kriptoszektort összesen 40 támadás érte, amelyek 60,2 millió dollárnyi veszteséget okoztak. Ezzel szemben márciusban elképesztő, 187,67 millió dollár értékű digitális eszközt loptak el a hackerek.

A visszaesés ellenére azonban történtek figyelemre méltó támadások, amelyek közül a Hedgey Finance volt a legsúlyosabb áldozat, miután körülbelül 44 millió dolláros veszteséget szenvedett el.

További jelentős scamek közé tartozik a Fixed Float-ot ért támadás, amely során a kriptotőzsde körülbelül 3 millió dollárt veszített, de érdemes megemlíteni a Grand Base-t is, 2,67 millió dolláros veszteséggel.