7 millió dollárt loptak egy hackertámadásban az Origin Protokolltól

Az Origin Dollar (OUSD) stabilcoin projektet kedden éjszaka egy újabb támadás érte. A hack 7 millió dollár értékű veszteséget okozott. Az Origin alapítói és alkalmazottai által befizetett több mint egymillió dollár is elveszett.

A fejlesztőcsapat letiltotta a betéteket, és a CoinGecko szerint a projekt natív tokenjének ára 85%-kal csökkent a támadás óta.

Az Origin arra kérte az embereket, hogy ne vásároljanak OUSD-t az Uniswap-en vagy a SushiSwap-en, mivel ezek az árak nem tükrözik a token mögöttes eszközeit. Az OUSD-t USDT, USDC és DAI betétek támogatják, és úgy tervezték, hogy a megtakarítási számlához hasonlóan működjön.

A keddi támadás alkalmával gyorshitelt és az OUSD-szerződések hibáit használták az úgynevezett „rebase” kezdeményezésére az Etherscan által közzétett blogbejegyzése szerint. A támadás mesterségesen megnövelte a protokollon belüli OUSD tokenek kínálatát, mielőtt az újonnan kinyomtatott tokeneket a SushiSwap-en és az Uniswap-en USDT-re váltották volna – állítja a blog.

Az Origin egy frissítésben írta:

“A támadó rebase eseményt tudott létrehozni a második kibocsátónál, miután az alapokat átmozgatták OUSD-be az első nagy kibocsátónál, de még mielőtt az OUSD kínálata megnövekedett volna. Ez egy hatalmas rebase-t hozott létre mindenki számára a szerződésben, beleértve a támadót is. A támadó ezután megkapta az első nagy OUSD csomagot, ami összesen több OUSD-t szolgáltatott nekik, mint amennyi eszköz a szerződésben volt. “

Korai jelentések szerint az Origin protokoll 3,5 millió dolláros gyorshitel-támadást vagy árazási orákulum-támadást szenvedett. Noha a támadó gyorshitelt alkalmazott, az Origin nem az orákulum manipulálását említette technikai okként.

„Ez egy nehéz nap volt minden érintett számára, de nem megyünk sehova. Még mindig itt vagyunk, és az újjáépítésen fogunk dolgozni.” -írta Az Origin Protocol társalapítója, Josh Fraser e-mailjében. Hozzátéve:

“Amint többet megtudunk, azonnal tudatni fogjuk friss híreinket a közösségünkkel. Szeretnénk kifejezni hálánkat a közösségnek a a támogatásért. Folyamatos türelmüket kérjük, amíg az alapok visszaszerzésén és a dolgok rendbetételén dolgozunk.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük