71 millió dollárért vásárolt BTC-t egy titokzatos bitcoin bálna

A világ harmadik legnagyobb bitcoin bálnája a múlt héten több mint 117 millió dollárért vásárolt a kriptovalutából, ezen a héten pedig újabb 71 millió dollárért vett BTC-t.

Az egyik adatelemző cég, a BitInfoCharts szerint a bálna az elmúlt hét napban hatalmas mennyiségű bitcoint, összesen 1800 BTC-t vásárolt. Ez az akkori árfolyammal számolva 71 millió dollárt, a jelenlegivel számolva pedig 70,3 millió dollárt jelent. A tárca teljes tartalma egyébként összesen 125 552 BTC, ami körülbelül 4,9 milliárd dollárnak felel meg.

Az adatelemző vállalat szerint a befektető áprilisban az alacsony árfolyamot kihasználva hatalmas mennyiségű bitcoint vásárolt fel, a mostani 71 millió dolláros ügylet előtt egy héttel több mint 117 millió dollárért jutott összesen 2822 BTC-hez.

Jól jön a bitcoin idei alacsony árfolyama a bálnának

A bálna az alacsony árfolyamot kihasználva 2022-ben végig nagyon aktív volt, és kisebb-nagyobb összegekben folyamatosan vásárolt a kriptovalutából. Az egyik népszerű kriptoelemző, Benjamin Cowen megfigyelte, hogy a bálna akkor vesz nagyobb összegért bitcoint, amikor a BTC árfolyama alacsony, jellemzően 40 ezer dollár alatt van.

“Láthatjuk, hogy rendszeresen vásárol a kriptovalutából, amikor az árfolyam 40 ezer dollár környékén, vagy az alatt van.” – nyilatkozta Cowen.

Érdemes belegondolni, hogy nem is olyan régen, tavaly novemberben 1 BTC ára elérte a 67 ezer dollárt, a történelmi csúcsot kihasználva pedig azokban a napokban a befektetők összesen több mint 1500 bitcoint adtak el világszerte.

Idén egyébként eléggé rájár a rúd a bitcoinra, annak ellenére, hogy az árfolyama április elején elérte a 47 ezer dollárt, azóta újra 40 ezer dollár alá csökkent. A cikk írásakor a bitcoin árfolyama 39 089 dollár.

71 millió dollárért bitcoin bálna