7700$ fölött a bitcoin, leszakadtak az altcoinok

A bitcoin ára közel 5%-ot erősödött vasárnap éjjel és a publikálás idején már 7 700$-n áll egy lagymatag vasárnapi kereskedési nap után. Az erősödés valószínűleg azzal magyarázható, hogy a befektetők és kereskedők zárják altcoinos pozícióikat és azt bitcoinba váltják vissza.

Délben a Coin Market Cap átlagolt adatai alapján a bitcoin 4%-ot erősödve 7 714$-on áll. Az altcoinok – a bitcoin cash-t, bitcoin diamond és augur-t – leszámítva alacsonyabb erősödést produkált, az ether 465$-t ér 0.1%-os erősödéssel. A ripple és a litecoin 0.3%-ot és 1.2%-ot erősödött.

Elemzők és a teljes ökoszisztéma egyetért abban, hogy véget érni látszik a ‘kripto-tél’ és a második félévben az árak emelkedő pályára állnak. Erre utaló jel a magas napi összesített kereskedési volumen, ami az OKEx és a Binance váltón már az egy milliárd dollárt is meghaladja.

Amennyiben kitart a bikás momentum és az 55 napos EMA keresztezi a rövidebb távú mozgóátlagokat, akkor egy újabb bikás momentum rajzolódik ki a chartokon, ami a bitcoin árát a 8 000$-os lélektani határig röpítheti. Ha azt is áttöri, akkor az árfolyam nagyon gyorsan 10 000$-ig kapaszkodhat, ami húzhatja magával az altcoin árfolyamát is.

Az altcoinok esetében kevésbé rózsás a kép és a nagyobbak többségében nagyon minimális erősödésről számolhat be. Az ether, XRP napi árfolyam nyeresége elolvadni tűnik, számos top 20-as alt már negatívba fordult a kezdeti emelkedés után.

Kövess minket Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük