8 000$ alatt a bitcoin miután a SEC elkaszálta a Winklevoss ikrek ETF-ét

Az amerikai részvény és tőzsdepiaci hatóság (SEC) a héten másodszor döntött negatívan egy bitcoin tőzsdei kereskedési alap (ETF-k) bevezetéséről, ezúttal a Gemini kriptotőzsde milliárdos tulajdonosai, Cameron és Tyler Winklevoss kérvényét kaszálta el.

3 az 1 ellen

Winklevoss testvérekA Winklevoss Bitcoin Trust-ot egyszer már elutasította a SEC még 2017-ben, de a CNBC jelentése alapján a Winklevoss-ikrek szabálymódosítást kértek amit jelen állás szerint szintén elutasította a szövetségi kormány független pénzügyi hatósága.

Az ülésen 3 az 1 arányban született döntés a bitcoin ETF ellen.

A SEC fő érve a jóváhagyás ellen a befektetők védelmének hiánya és a bitcoin piac csalásoknak és a szabályozatlan offshore piacokról eredő manipulációnak való magas fokú kitettsége volt.

Korábban már írtunk róla, hogy a SEC a hét elején napolta el az Arca még 2018 januárban benyújtott öt Direxion bitcoin ETF-re vonatkozó jóváhagyását. A SEC a döntést következőképp magyarázta:

A bizottság jobbnak talál egy hosszabb periódust arra, hogy eldöntse elfogadja vagy elutasítja a kért szabálymódosítást azért, hogy elegendő ideje legyen a kért szabálymódosítás megvizsgálására. A bizottság, … 2018. szeptember 21-ét jelöli amikor a bizottság jóváhagyja vagy elutasítja a kért szabálymódosítást.

A következő hónapban még lesz egy SEC döntés bitcoin ETF kapcsán, amit még a CBOE nyújtott be. Jogi szakértők szerint ez az ETF se megy át a kapun és a SEC várhatóan 2019 márciusáig elhalassza a döntést.

3 százalékos eséssel reagált a BTC a Winklevoss ETF nemre

A bejelentésre kissé megkésve három százalékot zuhant a bitcoin és a publikálás időpontjában a 7 900 dollár körül próbál stabilizálódni. A teljes piaci kapitalizáció 10 milliárd dollárt zsugorodott és az altcoinok vegyesen ugyan, de szintén negatívba fordultak.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.