Szeptemberig nem dönt a SEC öt bitcoin ETF bevezetéséről

Az amerikai részvény- és tőzsdebizottság (SEC) szeptemberig elhalasztotta a döntéshozatalt öt bitcoin ETF (tőzsdén kereskedett alap – ETF) jóváhagyásáról, áll egy keddi nyilvános dokumentumban.

A Federal Register legfrissebb kiadásában a SEC kitér a halasztás miértjeire a bitcoin ETF-ek kapcsán, amit még a Direxion Investments kérvényezett januárban.  Az ötből egy ETF a bitcoin aktuális piaci árával megegyező, négy pedig a kriptopénz ármozgását követné le, ha jóváhagyásra kerül.

A SEC magyarázata szerint:

A bizottság jobbnak talál egy hosszabb periódust arra, hogy eldöntse elfogadja vagy elutasítja a kért szabálymódosítást azért, hogy elegendő ideje legyen a kért szabálymódosítás megvizsgálására. A bizottság, … 2018. szeptember 21-ét jelöli amikor a bizottság jóváhagyja vagy elutasítja a kért szabálymódosítást.

A SEC hozzátette, csupán két hozzászólást kaptak a kért ETF-ek kapcsán.

Mialatt a kriptoközösség már jó ideje bitcoin ETF-lázban ég, az Atlantis Asset Management vezető befektetője, Michael Cohn szerint “őrültség” lenne a jóváhagyás, nyilatkozta a CNBC-nek.

És akkor egy gumibélyegzőt akasztanak rá és eszközként sorolják be, nem gondolom, hogy a kormányok már most ezt akarják. Nekem nem tűnik valami olyasminek, amit az ügyfeleimnek bármilyen formában is be akarnám mutatni. Csak zavarba jönnél, tette hozzá.

Az ETF ajánlások egyike sem jön a VanEck és SolidX befektetési társaságoktól, amiket jelenleg a szélesebb kriptoközösség még tárgyal. Több mint 100 hozzászólást küldtek ezekhez az ajánlásokhoz és döntés akár már a következő hónapban megszülethet.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.