80 százaléka a bitcoinba fektetőknek profitban


Miközben a bitcoin még mindig 47 százalékra van a rekord árfolyamától, addig a befektetők többsége már zöldben van, különösen a márciusi 3800 dolláros rekord alacsony szintekhez képest.

A publikált lenti adatok első soros rálátást biztosítanak a benchmark digitális eszköz piaci teljesítményére és segítségükkel könnyebb eldönteni, hogy vajon a BTC megérett-e egy 2017 – 2018-at időző ralira vagy sem.

Rövid távon már biztos, hogy a jelenlegi árszint a kereskedők és befektetők többségének profitábilis. A hálózati adatokból azonban az is kiderül, hogy a vevőknek még át kell küzdeniük magukat néhány kulcsfontosságú szinten, hogy a BTC árfolyama kilőjön.

Az elmúlt két-három hónapban a BTC árfolyam tartománya 3800 és 10500 dollár között mozgott. A márciusi fekete csütörtök ellenére azonban a kereskedők inkább örülhetnek, az árfolyam pillanatnyilag alig marad el a éves csúcsárfolyamától.

Forrás: CEX.io tőzsde BTC/USD chart, TradingView

Frissen publikált adatok alapján a BTC azon képessége, hogy az éves árfolyam tartomány felső részében tud maradni, azt jelenti, hogy a befektetők 80%-ka pluszban van. Ezt a Glassnode jelentette egy friss tweetben, elmagyarázva, hogy amennyiben ez a arány 90%-kra tud emelkedni, akkor múltbéli teljesítmény alapján a bitcoin bull piaci trendbe lép át.

Jelenleg a Bitcoin kínálat 79%-ka profitban van. Ez éles emelkedés a márciusi fekete csütörtök utáni 45%-hoz képest. Múltbéli teljesítmény alapján a 90% és a fölötti szintek egyértelműen jelzik a BTC bull piac beköszöntét.

Profitban lévő bitcoin kínálat 7 napos mozgóátlaga | Glassnode

A fenti charta pillantva látható, hogy a 80%-kot általában a parabolikus emelkedések idején éri, ami jelentheti azt, hogy már rövid távon is további erősödére lehet számítani.

Amennyiben a BTC stabilizálódni tudna 10 000 dollár fölött, akkor még tovább nőhet a zöldben tanyázó spekulánsok, kereskedők és befektetők aránya, ezt mutatja az In/Out of the Money indikátor az IntoTheBlock platformon is, ugyanis sokan 9700 – 10 300 tartományban vásároltak BTC-t.

Még tegnapi In/Out of the Money statisztika | IntoTheBlock

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.