Bitcoin heti piaci elemzés – 51. hét – A 800 dollár erős ellenállásnak igérkezik, a bitcoin árfolyam oldalazik

Bitcoin heti piaci elemzés – 51. hét – 2016. december 19 – 23.

Piaci áttekintés

A múlt hét tanulsága: a bitcoin árfolyama nem tudta még áttörni a 800 dolláros ellenállást

Heti nyitóár: 769 USD
Heti záróár: 789 USD

Bitcoin heti picai áttekintés

Az amerikai központi bank 0.25%-al emelte meg az irányadó rátát múlt héten. A kamatemelést már beárazta a piac, azonban a további kamatemelésekre nem volt felkészülve mindenki. A mostani kamatemelésen kívül ugyanis további három kamatemelést jelzett előre a FED a jövő évre.

Így igencsak megnövekszik majd a kereslet az amerikai eszközök és a dollár iránt. Többek között ez is nehezíti a bitcoin árfolyamának további növekedését és az ellenállás áttörését mert a kereslet más eszközök irányába terelődött.

A mozgóátlagok keresztezhetik egymást

Az elmúlt pár napban a kereskedés volumene jelentősen kisebb, mint a korábbi hetekben. Valószínűleg a kereskedők lekönyvelik az éves profitot ahogy 2016 végéhez érkeztünk. Ha ez a hangulat folytatódik a következő hetekben is, azt a bitcoin árfolyama megszenvedheti.
Másrészről viszont ha úgy nézzük, ha a kereskedők nem akarnak lemondani róla, hogy még több profitot zsebeljenek be idén, a bitcoin ára a 850 dolláros szintig is emelkedhet. Ehhez azonban jól jönne valami piaci katalizátor esemény is.

Technikai indikátorok

A hét iránya: 800 dolláros ellenállás ostroma

Ellenállás: 800 USD
Támasz: 700 USD

A 800 dolláros ellenállás kemény dió lesz

Úgy tűnik a rövidtávú konszolidáció véget ért ami az utóbbi pár nap oldalazásában valósult meg. A bitcoin árfolyam célba vette a 800 dolláros ellenállást. Az áttörés egyelőre azonban várat még magára. A lélektani határhoz erősebb vásárlói nyomásra lenne szükség. Ha ez nem lesz meg, az ellenállás akár túl nagy falat is lehet a közeljövőben.

Az SMA 100 a hosszabb távú SMA 200 felett van, szóval a legkisebb ellenállás útja továbbra is felfelé vezet. Azonban a két mozgó átlag közötti távolság elég keskeny, így előfordulhat egy lefelé irányuló trendforduló is, ha a két mozgóátlag keresztezi egymást. Ez viszont az erős eladói nyomás révén a mélybe taszíthatja az árfolyamot.
Kialakulóban az ék alakzat

A 700 és 800 dollár között ék alakzat van kialakulóban ami tovább erősítheti a trendfordulás lehetőségét. Ez alapján a kitörés mindkét irányba várható és ha megtörténik akár 100 dolláros kilengés is előfordulhat. Így a bitcoin árfolyam könnyen a 900 dollár felé veheti az irányt az ellenállás áttörése után. Azonban ha nem sikerül a kitörés akár újra 700 dolláros szintre eshet vissza az árfolyam.

Fontosabb piaci események a héten

A héten néhány makrogazdasági eseménytől eltekintve nem sok gazdasági esemény várható már az év vége miatt. Jövő héten a karácsony miatt eltérően lesznek nyitva a tőzsdék, ez a bitcoin OTC kereskedésének volumenét vetheti vissza majd a következő napokban.

Nap Időpont Esemény Ticker
Hétfő 10:00

19:30

Német gazdasági hangulati jelentés

FED elnök Yellen beszéde

BTC/EUR

BTC/USD

Kedd  

N/A

Japán Központi Bank monetáris politikai bejelentése BTC/JPY
Szerda 16:30 Amerikai nyersolaj készletek BTC/USD
Csütörtök 10:30

14:30

UK GDP adatok

Amerikai GDP adatok

BTC/GBP

BTC/USD

Péntek 12:30

16:00

 

UK tőzsdék korán zárnak az ünnepek miatt

Amerikai lakáseladási adatok

BTC/GBP

BTC/USD

Az elemzésben közölt információk a szerző véleményét tükrözik. Az elemzés törekedett a teljes körű információ nyújtásra, azonban nem tekinthető befektetési tanácsadásnak. A bitcoin és forex kereskedés kockázattal jár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük