8000-ért adta és 12 000-ért vette a Kraken a Bitcoint a kereskedőktől

A Kraken kriptotőzsde szeptember 14-én kénytelen volt egy drága bakit elkönyvelnie mikor egy fejlettebb ügylettípust tesztelt a platformján. Bug lépett fel a tesztelés közben és néhány szerencsés trader 8000 dollárért jutott bitcoinhoz és 12 000 dollárért tudta eladni. Az esetre azért került so, mert a bug miatt az ügyletkönyv rossz oldalával egyeztette a megbízásokat.

A Kraken hivatalos Twitter számláján ismerte el a hibát. A bejegyzésben azt írják, hogy a bug azt a benyomást kelthette, hogy elfogyott a likviditás a 8 000 – 12 000 dolláros tartományban, mialatt a gyertyák nem mutattak aktivitást. A kereskedők a topon és az aljon tudtak ügyletet lebonyolítani az aktuális spot árfolyam helyett.

A Twitter folyamban azt is megemlítették, hogy ugyanebben a 4000-es különbözetű tartományban kiütésre kerültek a Stop order megbízások is, bár a tőzsdén elviekben helyesen volt megadva a vételi/eladási árfolyam.

Szerencsére a patinás tőzsde a hiba realizálása után egy a kereskedőknek kedvező döntést hozott, és nem tette semmissé az így végrehajtott tranzakciókat. A kriptoközösség pozitívan fogadta a döntést és szemben más tőzsdékkel nem hárította át az ügyfelekre a saját bughibája miatt keletkezett veszteséget.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük