Kraken OTC: 20x-ára nőtt a kereskedési aktivitás

Nelson Minier, a Kraken OTC (over-the-counter) tőzsdén kívüli kriptovaluta kereskedelemért felelős igazgatója a napokban elmondta, a tőzsde 2018. eleje óta 20x-ával növelte a kereskedési volumenét.

Minier a The Block podcastján beszélt tapasztalatairól. Minier elmondása szerint a két legtöbbet kereskedett digitális pénz a Bitcoin (BTC) és az Ether (ETH), de a Bitcoin Cash (BCH), Monero (XMR) és a Tether (USDT) is szignifikánsabb volumenben cserél gazdát a nagybefektetők körében.

A Kraken felsővezető a bitcoin árfolyamára vonatkozó előrejelzéseit is megosztotta:

„Nem látom, hogy csökkenne az eszköz iránti kereslet. A kínálat viszont valamikor 2019 májusában a felére fog csökkenni. És abban is biztos vagyok a Bitcoin kapcsán, hogy magasabb ár jelenti a legjobb marketinget.”

Perre ment az egyik volt Kraken OTC-trader

Közben még idén áprilisban, a Kraken volt munkatársa, Jonathan Silverman beperelte a platformot miután a trader azt állította, hogy Jesse Powell alapító-elnök nem fizette ki a 900 000 dolláros jutalékát. Silverman a New York-i OTC üzletágat vitte és Powell a szóbeli megállapodásukkal ellentétben nem fizetett. Silverman szerint a Kraken a hatóság tudta nélkül New Yorkban is fenntart egy OTC kereskedési irodát. A per során Silverman elmondta:

„Téves közlés a kormány és a kormányzati hatóságok irányába, hogy nem működik [a Kraken] New York államban, holott a valóság az, hogy a Kraken tőzsdén kívüli eljárása és a tőzsdén kívüli kereskedelem (beleértve a Kraken platformra történő bejelentkezést és a banki átutalásokat) szinte kizárólag New Yorkban történik.”

A Kraken szóvivője, Christina Vee szerint azonban Silverman „hazudik és megsérti a titoktartási megállapodásukat”.

>>>Nem mindenki született kereskedőnek. 6.2 százalékos kamatos kamathozam kriptovaluta betétedre a BlockFinél.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük