8700 dollárnál talált támaszt a Bitcoin árfolyama a négy napja tartó esés szünetében

A kriptovaluta árfolyamok február 24-e óta esnek. A bitcoin (BTC) akkor még 9800 dolláron kereskedett, ma reggelre viszont ~1100 dollárt vesztve értékéből ~8700$ körül alakul aktuális árfolyama és továbbra sincs kilátás pozitív korrekcióra. Mindeközben a világ egyik legnagyobb kereskedelmi forgalmú másodlagos bitcoin piacán, a BitMexen 190 millió dollár értékben likvidáltak tegnap long és short pozíciókat a kereskedők.

A Skew által indexelt adatok alapján 6.1 millió dollár long és 190 millió dollár short pozíció került likvidálásra tegnap a BitMexen.

Az azonnali piacokon, konkrétan a Binance BTC/USDT 14:00 után kezdett el komolyan gyengülni, amikor 9200$ árfolyamtól 4 óra leforgása alatt 8700$-ig korrigált. A másodlagos piacokon ekkor likvidáltak ~100 millió dollárt, ami a legnagyobb volumen az új év kezdete óta.

8700 dollárnál talált támaszt a Bitcoin árfolyama a négy napja tartó esés szünetében
BTC/USDT, Binance, 60 perces | TradingView

Az esésben közrejátszhat a koronavírus körül kialakult globális médiahisztéria, ami lassan a nagybefektetők idegeit is megviseli. Ez tetten érhető a hagyományos piacokon is: a héten a S&P500 és a Dow Jones Industrial részvényindexek már 7%-os mínusznál járnak. A BUX index a globális trendet követve szintén köhög, hétfőn 45519 pontról indulva tegnap 43521 ponton zárt.

A BTC heti teljesítménye egyben megkérdőjelezi menedékeszköz státuszát, miután a hagyományos piacokhoz hasonlóan szintén esik.

“A Bitcoin nem korrelál más eszközökkel. Ha a részvények esnek, az nem jelenti azt, hogy a bitcoin kilő. Ha az arany ára emelkedik, az nem jelenti azt, hogy a bitcoin minden egyes alkalommal emelkedni fog,” írta Luke Martin kriptopiaci elemző egy tweetben.

Ha másra nem is jó az esés, legalább arra igen, hogy jól bevásároljunk a vezető digitális eszközből a váltóknál és az ATM-ekből.

>>>Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük