Vajon 900 dollár felett zárja az évet a bitcoin? Ismét a 2013-as szinteken az árfolyam

Karácsonyra nagyon ment a bitcoin ára. December 23-án áttörte a 900 dolláros ellenállást is és megállíthatatlanul tört előre. Az események mögött feltehetően az adventi héten elkövetett több terror esemény okozta kisebb piaci pánik hangulat állhat.

Elindulnál, de nem tudod hogyan állj neki? Diverzifikálnál, új kocsira gyűjtesz vagy csak a lakáshitelt kell ledolgoznod? A kriptodevizák 10 év alatt a világ legforróbb befektetési eszközeivé váltak. A CoinCash magyar kriptodeviza váltó segít elindulni.

A bitcoin árfolyam 944 dollárig emelkedett karácsonykor

December 23-án a délutáni órákban kezdődött a menetelés, amikor a bitcoin árfolyam 850 dollárnál elkezdett emelkedni. Pár óra alatt töretlenül 920 dollárig nyomult előre az ár. Ezután egy-két óra oldalazás következett, melyből december 24-ére virradóra 944 dollárig tört fel a BTC/USD keresztárfolyam. A nagy emelkedést ezután egy hasonló méretű korrekció követte. Az árfolyam 880 dollárig esett vissza december 25-ére. Egyelőre nem úgy tűnik, hogy ezen a magasabb szinten megnyugodott volna az árfolyam, mert ismét a vevők vannak túlsúlyban a piacon. Ma hajnalra ismét 900 dollár felett a bitcoin ára. Ez az árfolyam szint, már majdnem a minden idők legmagasabb szintjén van.

900 dollár felett a bitcoin

Év végére lehet 900 dollár felett a bitcoin árfolyam?

A bitcoin árfolyam korábbi nagy emelkedéseinek mindig nagyobb negatív piaci meglepetések vetett gátat.

Legutoljára idén augusztusban volt egy nagy kitörési kísérlete az árfolyamnak. Akkor a BitFinex bitcoin tőzsde összeomlásának hírére az árfolyam azonban nagyot esett. Korábban, 2013-ban a bitcoin árfolyam az 1200-1300-as szintről esett össze, közvetlenül az Mt.Gox tőzsde csődje után.

Mindezek tudatában izgatottan követjük az árfolyam emelkedését, de nem lehetünk teljesen nyugodtak, hogy mikor jöhet az újabb jelentős korrekció.

A mostani emelkedő trend oka az év végén összegyűlt drámai események sorozata. A Brexit, az olasz alkotmányos reform, Trump elnökké választása és a terror cselekmények mind felfelé tolták a bitcoin piacát, mert a befektetők alternatív eszközöket kerestek.

Karácsonyi bitcoin menetelés

Technikai indikátorok

A rövidtávú mozgóátlag továbbra is a hosszútávú mozgó átlag alatt fut, ezzel biztosítva az emelkedő trend útját. Más szóval valószínűbb, hogy a bitcoin árfolyama tovább kúszik majd felfelé, minthogy trendforduló következzen be. A két mozgóátlag közötti távolság egyre szélesebb, ami a vételi szándék erősödését jelzi a piacon.

Az árfolyam bár áttörte a 900 dolláros lélektani határt, többször visszapattant onnan, jelenleg ez a rövidtávú ellenállás.

Ha a piaci hangulat folytatódik a következő napokban, a bitcoin árfolyama lassan már az 1000 dolláros szintet kezdheti ostromolni. Még az is előfordulhat, hogy idővel a mindenkori legmagasabb 1200 dolláron bitcoin ár is hamarosan megérkezhet.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.