Vajon 900 dollár felett zárja az évet a bitcoin? Ismét a 2013-as szinteken az árfolyam

Karácsonyra nagyon ment a bitcoin ára. December 23-án áttörte a 900 dolláros ellenállást is és megállíthatatlanul tört előre. Az események mögött feltehetően az adventi héten elkövetett több terror esemény okozta kisebb piaci pánik hangulat állhat.

A bitcoin árfolyam 944 dollárig emelkedett karácsonykor

December 23-án a délutáni órákban kezdődött a menetelés, amikor a bitcoin árfolyam 850 dollárnál elkezdett emelkedni. Pár óra alatt töretlenül 920 dollárig nyomult előre az ár. Ezután egy-két óra oldalazás következett, melyből december 24-ére virradóra 944 dollárig tört fel a BTC/USD keresztárfolyam. A nagy emelkedést ezután egy hasonló méretű korrekció követte. Az árfolyam 880 dollárig esett vissza december 25-ére. Egyelőre nem úgy tűnik, hogy ezen a magasabb szinten megnyugodott volna az árfolyam, mert ismét a vevők vannak túlsúlyban a piacon. Ma hajnalra ismét 900 dollár felett a bitcoin ára. Ez az árfolyam szint, már majdnem a minden idők legmagasabb szintjén van.

900 dollár felett a bitcoin

Év végére lehet 900 dollár felett a bitcoin árfolyam?

A bitcoin árfolyam korábbi nagy emelkedéseinek mindig nagyobb negatív piaci meglepetések vetett gátat.

Legutoljára idén augusztusban volt egy nagy kitörési kísérlete az árfolyamnak. Akkor a BitFinex bitcoin tőzsde összeomlásának hírére az árfolyam azonban nagyot esett. Korábban, 2013-ban a bitcoin árfolyam az 1200-1300-as szintről esett össze, közvetlenül az Mt.Gox tőzsde csődje után.

Mindezek tudatában izgatottan követjük az árfolyam emelkedését, de nem lehetünk teljesen nyugodtak, hogy mikor jöhet az újabb jelentős korrekció.

A mostani emelkedő trend oka az év végén összegyűlt drámai események sorozata. A Brexit, az olasz alkotmányos reform, Trump elnökké választása és a terror cselekmények mind felfelé tolták a bitcoin piacát, mert a befektetők alternatív eszközöket kerestek.

Karácsonyi bitcoin menetelés

Technikai indikátorok

A rövidtávú mozgóátlag továbbra is a hosszútávú mozgó átlag alatt fut, ezzel biztosítva az emelkedő trend útját. Más szóval valószínűbb, hogy a bitcoin árfolyama tovább kúszik majd felfelé, minthogy trendforduló következzen be. A két mozgóátlag közötti távolság egyre szélesebb, ami a vételi szándék erősödését jelzi a piacon.

Az árfolyam bár áttörte a 900 dolláros lélektani határt, többször visszapattant onnan, jelenleg ez a rövidtávú ellenállás.

Ha a piaci hangulat folytatódik a következő napokban, a bitcoin árfolyama lassan már az 1000 dolláros szintet kezdheti ostromolni. Még az is előfordulhat, hogy idővel a mindenkori legmagasabb 1200 dolláron bitcoin ár is hamarosan megérkezhet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük