Már meg se lepődünk: a SEC újabb bitcoin ETF jóváhagyását halasztotta el

Az amerikai részvény és tőzsdefelügyeletet (SEC) újabb bitcoin ETF kérelem egy hónapos elhalasztásáról döntött mielőtt a végső döntést meghozná.

Újabb bitcoin ETF megy a kukába?

Az augusztus 7-én publikált rendeletet az ügynökség döntéshozói úgy kommentálták, hogy több időre van szükségük ahhoz, hogy eldöntsék, jóváhagyják az Egyesült Államok első bitcoin tőzsdei kereskedési alapját. Már meg se lepődünk azon, hogy a SEC képviselők – ahogy a múltban is -, az ügynökség törvénykezési jogát használták a bitcoin ETF döntések elnapolására vagy elutasítására.

A hivatal a következőket írta:

Ennek megfelelően a Bizottság… 2018. szeptember 30-án kijelöli azt az időpontot, amikor a Bizottság vagy jóváhagyja vagy elutasítja vagy eljárást kezdeményez annak eldöntésére, hogy elutasítja-e a javasolt szabályváltozást.

A javasolt CBOE szabálymódosítás – ha jóváhagyásra kerül – kritikus pontnak fog számítani a bitcoin ETF bevezetés felé vezető úton és egyben összhangban lesz a pénzkezelő cég VanEck és a SolidX startup céljaival. A két cég még júniusban kérvényezték az ajánlatuk jóváhagyását, amit egy a kriptoközösség által pozitívan fogadott sűrű véleményezési időszak követett.

Július közepéig több mint 100 vélemény és elbírálás érkezett a bitcoin tőzsdei kereskedési alapokra.

A döntés nem sokkal azután született, hogy a SEC bizottsági tagok befejezték a Cameron és Tyler Winklevoss cége által fémjelzett bitcoin ETF kiértékelését, akiknek több éves erőfeszítése hullt porba miután a SEC tagok többsége elutasította 2017 márciusában az eredeti javaslatukat.

Az egyik bizottsági tag Hester Peirce véleménye különbözik a többi tag véleményétől és szerinte a bitcoin ETF blokkolása nem szolgálja a javát se a befektetőknek, se a feltalálóknak.

A bitcoin árfolyama a cikk írásának időpontjában 6%-os mínuszban van a Coin Market Cap adatai szerint.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük