42 kriptovaluta devizapár tűnik el az OKEx kriptotőzsdéről

A hong kong-i tőzsde 42 kriptodevizapárt fog kivezetni a listázott párok közül október 31-én, mivel azok nem felelnek meg többet a listázási követelményeknek. Ez olyan tokeneket érint mint például az iconomi (ICN), a read (READ) és a prochain (PRA) (bitcoin párok): a fő okok közt szerepel a gyenge likviditás és a nem elégséges kereskedelmi forgalom. Az OKEx az “erősebb kereskedői környezet” létrehozását hangsúlyozta a lépés indoklásakor.

Az OKEx nagytakarítása

“A listázás nem végleges: ahhoz hogy valaki fenn is maradjon, elengedhetetlen a jó teljesítmény” írta Andy Cheung egy e-mailben a Bitcoin.com-nak október 26-án. “Mindig szükség van a felülvizsgálatra. A mi legnagyobb felelősségünk ugyanis abban rejlik, hogy biztosítsuk egy erős és egészséges ökoszisztéma kialakítását, amelyben a projektek fejlődni tudnak, a felhasználók pedig a lehető legjobb kereskedelmi környezetet tapasztalhatják meg.”

Majd Cheung így folytatta: “Legyünk őszinték: vannak olyan projektek a blokklánc világában, amelyek alul teljesítenek. Ezzel a problémával pedig foglalkoznunk kell.”

Az OKEx a világ második legnagyobb kriptotőzsdéje a napi forgalom alapján rangsorolva (az elmúlt 24 órában 470 millió dollárnyi értékű coint adtak el) és csak a Binance előzi meg, a Coin Market Cap adatai alapján. Jelenleg a tőzsde több mint 400 különböző tokent kínál, illetve árfolyam figyelővel ellátott devizapárokat is találhatunk az oldalon.

A medve piacon csak az erős marad meg

A kriptovaluta piac zuhanása több száz altcoint érintette katasztrofálisan. Van olyan, ami több mint 90%-kal csökkent a rekordértékéhez képest, és sok esetben ezek a coinok szinte teljesen értéktelenné is váltak. Az OKEx mostani tisztogatása pedig csak néhány hónappal jött azután, hogy korábban 28 devizapárt szintén levettek a listájukról, miután azok visszaestek a listázás határküszöbe alá.

“A felhasználóknak törölni kell a megrendeléseiket az érintett párokból. Ha ezt nem teszik meg, a rendszer fogja eltörölni helyettük, és a megrendelés értéke visszakerül a kereskedői fiókjukba” figyelmeztette az OKEx a felhasználóit egy különálló közleményben.

Egy dolgot viszont fontos megjegyeznünk: “Maguk a tokenek továbbra is listázva lesznek, csak azok a devizapárok fognak lekerülni onnan, amelyeknek túl gyenge a likviditása. Ezek után a listázott projekteket természetesen a tőzsde folyamatosan figyelni fogja, és ha szükséges lesz, további lépéseket teszünk a jövőben” tette még hozzá az OKEx.

Néhány az érintett tokenek közül: a naga (NGC), a prochain (PRA), az ipchain (IPC), a maggie (MAG) és a travelfex (TRF) , amelyeknek mind BTC, ETH vagy USDT volt a párja, de idetartozik még a realchain (RCT), a commerceblock (CBT), az encrypgen (DAN), a viuly (VIU), a monetha (MTH), az aventus (AVT) és a change (CAG) is.

A read token esetében a listáról való lekerülés önkéntes volt. “Beadták a listáról való lekerüléshez a kérelmüket, mi pedig elfogadtuk azt” mondta az OKEx. “Ahogy a token lekerül, a rendszer minden meglévő tranzakciót törölni fog.”

Ti mit gondoltok az OKEx nagy tisztogatásáról?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük