A kecske is jól lakik, és a káposzta is megmarad az INLOCK Superposition platformjával

Bár a hangsúlyt a blokklánc és a bitcoin esetén mindig is a globális, határokon átívelő lehetőségekre helyezzük, ahol nemzetiségtől függetlenül mindenkit összeköt a kriptovaluták forradalma – de azért legyünk egy pillanatra őszinték: a magyar sikereknek és innovációknak mindig egy picit jobban tudunk örülni.

Szóval meglehetősen nagy lelkesedéssel nézzük azt is, hogy mit alkot éppen Csabai Csaba, a hazai kriptovilág egyik prominens alakja, és csapata az INLOCK-nál. És hogy mi is az INLOCK és az új termékük a Superposition? Elmeséljük azonnal.

Az INLOCK

Az INLOCK egy magyar alapítású fintech vállalat, ami természetesen a blokklánc technológia világában próbál előretörni. Az ő céljuk azonban nem az, hogy még egy ‘vedd meg és majd felmegy az ára coint’ dobjanak piacra, hanem hogy a spekuláció béklyói közül kiszabadítva a kriptovalutákat, segítsenek abban, hogy a coinok teljes potenciálja kiaknázásra kerüljön: azaz, olyan mindennapi használatokra is alkalmasak legyenek, mint a direkt hitelezés vagy a közösségi finanszírozás.

Röviden, tömören (kevésbé költőien): a hagyományos banki szolgáltatásokat és termékeket szeretnék ötvözni a blokklánc technológiában rejtőző lehetőségekkel és a kriptovaluták dinamizmusával.

A kecske is jól lakik, és a káposzta is megmarad az INLOCK Superposition platformjával

Ehhez pedig már elő is álltak első termékükkel: a Superposition már elérhető bárki számára az inlock.io oldalon. És hogy kinek ajánlják ezt? Úgy nagyjából mindenkinek – egyéni kereskedőknek, de vállalatoknak is.

Mielőtt belemennénk a részletekbe, gondoljunk végig a következő szituációt. Képzeljük el, hogy kemény munkával megszerzett kis bitcoinunkat már digitális markunkban szorongatjuk, amikor hirtelen elbizonytalanodunk, hogy hogyan tovább. Az egyik oldalról szinte üvöltik ránk, hogy „hodlizzuk” a kriptónkat, és el ne adjuk, mert majd bizony felmegy az árfolyam. A másik oldalon azonban szinte halljuk, ahogy zuhan a kriptotélben az árfolyam – már megint piros az összes szám a tőzsdén, és még mindig zuhan.

De jó is lenne, ha úgy kereskedhetnénk a kriptovalutánkkal, hogy közben tudjuk, a mostani érték már biztosan a miénk. De kár, hogy ilyen lehetőség nincs… vagy mégis van?

Superposition: biztos érték és kereskedési lehetőség egyszerre

Itt jön a képbe a Superposition, ami meglehetősen egyszerű, de annál ötletesebb gondolaton alapszik. A Superposition megkötésével ugyanis a beküldött BTC/ETH/LTC azonnal stabilcoinra (USDC) kerül átváltásra, amit zárolva megkap az ügyfél. Mivel a stabilcoin valamelyik fiatpénz árfolyamához van kötve (jelen esetben az amerikai dollárhoz), ezért a jelenlegi érték biztosan konzerválódik – emiatt így már nem kell aggódnunk.

Ez eddig nagyon szép is, de a csavar itt jön igazából. Az ügyfél ugyanis az INLOCK saját tokenjét, az ILK-t is megkapja ugyanilyen értékben. Ennek árfolyamát a platformon követhetjük szemmel, és a változásokat figyelve kihasználhatjuk a fluktuációkat, és realizálhatunk profitot magunknak. Ha pedig nem nyernénk, az sem baj: az eredeti összegünk még mindig ott van stabilcoinban, ezt pedig bármikor kivehetjük. Win-win.

A kecske is jól lakik, és a káposzta is megmarad az INLOCK Superposition platformjával

P2P hitelezés stabilcoinban

Ráadásul a befizetett pénzünk sem csak úgy random módon heverészik a platformon. A termék, amit jelenleg fejlesztenek Csabai Csabáék ugyanis egy P2P stabilcoinban folyósított hitel, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Superposition szerződésekben lekötött stabilcoinokat más felhasználóknak hitelezhessék ki. Így a lekötött pénzünk sem marad használatlanul egy-egy tárcán. Helyette nekünk befektetési lehetőséget biztosít, míg a hitelhez forduló felhasználónak segíthet megoldani a likviditási problémáikat.

Egy biztos: a Superposition nagy előnyt tudhat magának. Főleg egy olyan kriptovilágban, ahol rengetegen stresszelnek és aggódnak a folyamatosan változó, volatilis árfolyamok miatt. Eladjam? Ne adjam? Most éppen veszítek vagy nyerek?

A megoldás már itt van: INLOCK-nak hívják, és míg mások aggódnak, addig ők már lekötötték a kecskét és a káposztával üzletelnek.

*Figyelem! Fenti írásunk egy sajtóközlemény alapján írt ismertető. A Bitcoin Bázis fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, token és ICO befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és a tények alapos ellenőrzése fokozottan javasolt.***

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük