CryptoFalka: Csökkenő BTC volatilitás kell az altcoin bikaszezon beindulásához

Pörög tovább a BTC FOMO és irreális mértéket vesz fel az emelkedés. Nem ér így semmit a TA, nem gondolkodom BTC kereskedésben. Longolni túl magasan járunk, shortolni pedig ilyen hangulatban nettó kistopplódás.

BTC lenyugvásra várok végre, aminek meg is voltak a jelei például a tegnapi napi piros volumennel egyelőre viszont folytatódik az új csúcspontok kialakulása, ami így 8000 dollárig viheti az árat.

A kérdés, mi van az altokkal? Rosszul reagálnak továbbra is a BTC megmozdulásokra, de ilyen hosszú kapituláció után érdemes figyelni az esetleges fordulási lehetőségeket. Nyugodtabb, stabilabb BTC mozgásokra várok, ahhoz, hogy az altok ismét térhez jussanak.

Annak ellenére, hogy mennyire alul teljesítik az altok a BTC-t, a piaci kapitalizációjuk egészen biztató jeleket ad. Ennek az oka, hogy míg BTC párral szemben folyamatosan lefelé tendálnak az árak, addig a BTC emelkedésnek köszönhetően USD(T)-ben egész szépen tudják tartani az árukat.

Az altcoin teljes piaci kapitalizáció | CryptoFalka

Pozitívumok:

  • Régóta nem volt olyan időszak, hogy ilyen hosszan emelkednének az alj pontjaink (görbékkel jelölve). Emelkedő aljakkal az uptrend irányába mutatunk.
  • Szintén biztató, hogy tartjuk a zöld zónával jelzett korábbi trendfordítót. Ezt áttörve alakítottunk új csúcspontot, a korábbiakhoz, tehát váltottunk át emelkedő trendbe. Ennek a pontnak a tartása tehát lényegi és szépen tartjuk is fölötte az ármozgást emelkedő aljak mellett.
  • Még egy biztató jel, hogy nemrégiben törtünk ki egy bika zászlóból (kék vonalak közt).
  • Trendfolytatás irányába mutató alakzatról van szó, ami új éves csúcspont felé lökheti az altok piaci kapitalizációját. Jelenleg a korábbi csúcspont jelentette ellenállással küzdünk a nyíllal jelölt helyen.
  • Végül a volumen emelkedő trendje is ugyancsak pozitívum az emelkedés folytatásához.

Összességében

Több altnál jól néznek ki az USD(T) grafikonok, BTC-vel szemben pedig igencsak alul teljesítenek. Ahhoz, hogy változzon valamit a BTC-vel szemben kifejezett értékük és kihozzuk az USD(T) grafikonokból a potenciált, az írás elején említett stabil Bitcoin körülményekre várok.

Ez annyit jelent, hogy szűkülnie kéne a BTC volatilitásának az altok térnyeréséhez.

Ábrák jelölései:

Elérhetőségek:

Facebook: https://www.facebook.com/cryptofalka/
Honlap + Privát kereskedő csoport: https://www.cryptofalka.com

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

(Borítókép: Reddit)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük