Kétszámjegyű raliban az altcoinok, 8000 dollár felé tart a Bitcoin

Az alternatív digitális pénzek (altcoinok, azaz, nem bitcoin), beleértve az ethereumot, bitcoin casht, litecoint, EOS, BAT és BNB tokeneket, 10-20%-os ralit produkáltak az elmúlt 24 órában miközben a bitcoin már 7400 dolláron tombol.

Top 10 piaci kapitalizációjú kriptopénz teljesítménye az elmúlt 24 órában | Forrás: CoinMarketCap

Megeszi a bitcoin az altcoinokat, kriptopénzek vs. dollár: mélyrepülésben a fiatpénzek

Teljes piaci kapitalizáció tekintetében az altcoinok részesedése 41%-ra csökken a bitcoinnal szemben miután a május 7.-étől jegyzett 5,687 dollárról május 12-ére 7444 USD-re emelkedett a BTC, ami ~30%-os erősödést jelent. Ezzel a BTC piaci dominanciája 59%-ra emelkedett, messze túlteljesítve az altcoinokat.

Ne állj a vonat elé. Bitcoin vásárlás bankkártyával gyorsan és egyszerűen.

Észrevehetően az altcoin piac enyhe fáziskésésben van a bitcoinnal szemben mivel a friss tőke többsége az altcoinokból és a fiatpénzekből elsősorban a bitcoinba vándorol. Azóta kezdenek magukra találni az altok is 10-20%-os ralit felmutatva 24 óra alatt, de mind ezidáig kevés volt, elkezdjék a maguk javára billenteni a piaci kapitalizációs versenyt.

Egyesek már az altcoinok fűrészes mészárlásnak titulálják a piaci állapotot | Forrás: CryptoScamHub

Mindenesetre ami rossz az altcoinoknak, az még rosszabb a fiatpénzeknek (dollár, euró, forint stb.), melyekkel szemben a teljes paletta masszív felértékelődésen megy át. A teljes piaci kapitalizáció pár nap alatt 223 milliárd dollárra ugrott és egyenlőre nem látni megfáradni a bitcoint, mely egyértelműen a friss rali hajtómotorja.

A bitcoin – altcoin kapcsolat ciklikussága

Avi Felman a Wave Financial kereskedője szerint a bitcoin és altcoinok között ciklikus a kapcsolat:

“4/ A bikamenet a Bitcoinnal kezdődött.

Majd néhány altcoin (mint ETH és XRP 2017-ben) vette át a vezetést és lerázta a Bitcoin dominanciát.

Majd a csúcson áttér arra a részre amit ‘altszezonnak’ nevezünk, ahol a profitok lecsorognak más altcoinokra is.” – írta ki Twitterjére

Felman a 2016 – 2017 piaci adataira hivatkozik teóriájával, mikor a ciklus kétszer is megfigyelhető volt.

Ugyanakkor, ha a fundamentális tényezőket vesszük figyelembe és a frissen szállingózó elsősorban intézményi híreket, akkor közel se biztos, hogy a teória 2019-ben is meg fogja állni a helyét. Egyik komoly ellenérv arra, hogy a Bitcoin ralit követni fogja az altszezon, az egy szóban összefoglalható: Fidelity. A világ legnagyobb eszközkezelője a napokban jelentette be, hogy heteken belül elindítja intézményi bitcoin kereskedési üzletágát. Egyben azt is kategorikusan kijelentette, hogy egyelőre nem tervez más kriptopénzekkel foglalkozni, azaz, az intézményi ügyfeleinek egy ideig csakis bitcoinban lehet majd kitettségük. A bitcoin intézményi felértékelődése nem vonja magával az altokét, melyek többsége (a 2000-ből talán 150, amelynek van értelme) amúgy se rendelkezik életképes felhasználási alkalmazással és így a BTC könnyen még a maradék befektetői érdeklődést is elszívhatja az altcoinok többsége elöl.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük