Az Apple Pay alelnöke érdekesnek találja a kriptovalutákat, Samsung után az Apple is nyit a bitcoinra?

Jennifer Bailey, az Apple Pay fizetési szolgáltatásának, alelnöke azt mondta, hogy a vállalat potenciált lát a kriptovalutákban.

A CNN szeptember 5-én számolt be arról, hogy Bailey egy San Francisco-i privát rendezvényen azt mondta a fő üzleti tudósítójának, Christine Romans-nak, hogy

Folyamatosan figyeljük a kriptovalutákat. Úgy gondoljuk, hogy érdekes, hosszú távú potenciállal rendelkeznek.

Az Apple látszólagos szimpátiája azután jön, hogy a Facebook bejelentette júniusban a Libra kriptovalutára vonatkozó terveit. A CNN Dan Ives-t, a Wedbush Securities elemzőjét idézte, aki azt mondta a hírrel kapcsolatban, hogy:

„Nagy reményt adna a kriptovaluta piacoknak, ha az Apple a Facebook ösvényére lépne. Mivel az Apple stratégiailag fontos szerepet tölt be a telekommunikációban, a kriptovaluták irányába való elmozdulása indokolt lehet, tekintettel arra is, hogy a következő években fogyasztóitól további bevételre kíván szert tenni.”

Noha mindmáig nem tudott hogy mennyi felhasználója van az Apple Pay fizetési szolgáltatásnak, de a vállalat állítása szerint a szolgáltatás havonta közel egymilliárd tranzakciót bonyolít le. Bailey azt nyilatkozta, hogy a termék 2014-es bevezetése óta az érintés nélküli fizetések bolti elfogadása az Egyesült Államokban 3%-ról több mint 70%-ra nőtt.

A érintés nélküli fizetéseken felül, új szolgáltatást jelentetnek meg, ami nem más, mint az Apple Card. Az amerikai vállalat által kibocsátott hitelkártya ügyfélszerződésében azonban feketén-fehéren leírták, hogy a felhasználóik nem vásárolhatnak kriptovalutákat az általuk kiadott kártyával.

Ki tudja, hogy mi lehet az amerikai vállalat tarsolyában. Talán az Apple mégiscsak konkrét lépéseket tesz a kriptopiac irányába is, mivel az egyik legnagyobb versenytárca a Samsung, gőzerővel dolgozik saját blokkláncán. Emellett pedig a legújabb felsőkategóriás készülékein úgy, mint az S10 és Note 10, már elérhető a beépített Blockchain Keystore, amely képes kriptovaluták tárolására illetve Ethereum tranzakciók végrehajtására is. Mivel a legtöbb Bitcoin tulajdonos az Egyesült Államokban van, ami egyben az Apple második legnagyobb piaca is, érdemes lehet megfontolniuk a kriptopiacon történő terjeszkedést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük