Már forintért is vásárolhatsz kriptovalutát a világ legnagyobb kriptotőzsdéjén

A Binance további 15 devizát integrált a választható bankkártyás kriptovaluta vásárlási opciói közé.

Forint mellett, fonttal, dél-koreai wonnal, orosz rubellel, ausztrál dollárral, svájci frankkal, cseh koronával, dán koronával, norvég koronával, új-zélandi dollárral, lengyel złotyval, svéd koronával, török lírával, dél-afrikai randdal és izraeli sékellel is lehet bitcoint (BTC), ethert (ETH), bitcoin casht (BCH), litecoint (LTC), XRP-t vagy binance coint (BNB) vásárolni.

Ugyanakkor az alternatíva nem olcsó. A Simplex által lehetővé tett forintos vásárlási opció 7%-os többletköltséggel jár, ami mérföldekkel drágább, mintha valamelyik magyar brókert vagy akár ha bitcoin ATM-et használna az ember. Az egyetlen előnye, hogy forintban számolja el a tranzakciót így a kártyás vásárlóknak nem kell extrában még devizaváltási költséggel is kalkulálniuk.

A forintos kriptovaluta vásárlás belépés vagy regisztráció után a “Buy Crypto” menüpontban érhető el. A minimális vásárlási összeg 16 000 forint.

Kriptovaluta vásárlás forinttal a Binance tőzsdén

Apropó, ha ennél jobb megoldást kerestek, akkor pillantsatok rá a BitcoinBázis főoldalára, ahol szintén találtok egy gyorsváltót. Itt a minimális vásárlási összeg 20 000 forint, cserébe bitcoint, ethert, litecoint, magyar inlock tokent (ILK) és USDC stabilcoint tudtok vásárolni. Ami plusz, hogy nincs szükség regisztrációra kis összegű vásárlás esetén.