Hoppá! Pénzautomata helyett bitcoin automata kirablása az új trendi (VIDEÓ)

Egy amerikai üzletvezető rökönyödve állt egy e heti eset után, mikor két tolvaj egy forgalmat alig generáló bitcoin automatára vetett szemet. A bitcoin automata mellett ott figyelt egy normál ATM is, tele kápéval.

A megfigyelőkamerák felvételei alapján két férfi Philadelphiában feszítővassal próbálta felnyitni a bitcoin automatát még január 21-én.

A videó azt mutatja, hogy a két férfi autóval érkezik, aztán belép a Quick Mart nevű üzletbe a város Mayfair kerületében, és percek alatt feltöri a gépet, majd egy dobozzal távozik.

A rendőrség még keresi a gyanúsítottakat. Az üzletvezető örül, hogy ennyivel megúszta, mivel a gépben nem volt nagy készpénzmennyiség, nem úgy mint a mellette álló hagyományos automatában.

A CBS Local felkereste az üzlet menedzserét, aki azt állította, hogy “ami meglepte őt”, az a tény, hogy a rablók “hozzá se nyúltak a kéztávolságra elhelyezkedő ATM-hez”.

Alsaidi szerint a Bitcoin ATM “nem túl népszerű” és nem sok volt benne. Elmondása szerint az ATM nem futott olyan jól.

Azt viszont hozzátette, hogy a rablók észrevehetően tudták mit keressenek és értették a kripto ATM-ek belső működését.

Hozzátette:

“Úgy tűnt mintha értenék mint csinálnak. Olyan gyors volt […] Jöttek és már ki is nyitották.”

Ahogy egyre hétköznapibb látványok a bitcoin automaták, úgy látszik egyre több támadó fantáziáját keltik fel. Bár azt hozzá kell tenni, vannak, akik sikeresebbek ilyen téren. Két szerencsétlen kanadai tolvaj például 50000 dollárnyi készpénzt felejtett magával vinni egy bitcoin ATM kirablásakor még múlt év novemberen.