336 bitcoint loptak el a hackerek egy Cashaa kriptotőzsde tárcából

A Cashaa kriptovaluta tőzsde egyik tárcájából 366 BTC-t loptak el a hackerek. A vállalat leállított minden kriptovaluta tranzakciót.

Az Egyesült Királyságban lévő kriptotőzsde a Cashaa arról számolt be, hogy hackerek több mint 366 BTC-t emeltek le egy bitcoin tárcáról.  A tőzsde a biztonság kedvéért leállította az összes kriptovalutához kapcsolódó tranzakciót. Kumar Gaurav, a Cashaa vezérigazgatója azt mondta az esettel kapcsolatban, hogy az egyik tárcájukat kibertámadás sújtotta. Ennek következtében 336 bitcoint tulajdonítottak el a támadók és küldtek saját tárcájukra.

Indiából indíthatták a kibertámadást

A tőzsde vezetője úgy véli, hogy a hackerek Delhi keleti részéről, Indiából származnak. A társaság már értesítette a számítógépes bűncselekményről az indiai hatóságokat.

Cashaa azt gyanítja, hogy egy rosszindulatú program használatával tudták leemelni az összeget az adott BTC tárcáról. A program július 10-én értesítette a hackereket, amikor a tőzsde egyik alkalmazottja belépett a fiókba, és két bitcoin tranzakciót indított el a tárcából.

„Felfüggesztettük az összes pénzfelvételt 24 órára, és még mindig vizsgáljuk az esemény által okozott károkat.”

A vállalat egy tweetben megadta a hackerek bitcoin címét (14RYUUaMW1shoxCav4znEh64xnTtL3a2Ek), így a felhasználók segítségével nyomon lehet követni az ellopott pénzeszközök mozgását.

Kumar arra panaszkodott, hogy egyre több a hackertámadás, hiszen vannak olyan tőzsdék, ahol nyugodtan tarhatják az ellopott kriptovalutákat a támadók.

„Mindenki, aki a kriptoiparban dolgoznak, nagyon keményen kellene dolgoznia, hogy azonos szintű biztonságot tudjunk elérni. Mára a hackerek magabiztosak. Könnyen feltörhetik a kriptovaluta címeket, és a tőzsdéken keresztül pillanatok alatt áthelyezhetik a pénzeszközöket, hiszen egyes tőzsdék megkönnyítik a pénzmosást. Az ilyen tőzsdéket le kellene állítani, és azok tulajdonosait pénzmosás elősegítésének bűncselekményével mielőbb elő kellene állítani.”

Az indiai rendőrség már megkezdte a nyomozást az ügyben, emellett az összes kriptotőzsdét értesítették, és nyilvánosságra hozták a hacker tárcájának címét is, hogy megakadályozzák a tárcával történő tranzakciókat. Minden indiai tőzsde, úgy mint a CoinDCX, a WazirX és a Bitbns, valamint a nagy nemzetközi tőzsdék is, mint például a Binance támogatásáról biztosította a Cashaa-t.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük