A britek 31%-a érdeklődik a kriptovaluták iránt, de nem értik

A britek egyharmada érdeklődik a kriptovaluta befektetések iránt, de nincsenek tisztában a befektetés menetével. A Ziglu nevű neobank 2000 főt kérdezett az Egyesült Királyságban.

Tízből hárman (31%) érdeklődnek a kriptográfiai eszköz befektetések után, ám 62% -ukat visszatartja a vásárlástól a tény, hogy nem értik a piacát. Az is kiderült, hogy a válaszolók 43%-ka nem ismer biztonságos kriptovaluta vásárlási módot.

A Ziglu által megrendelt és a OnePoll által elvégzett reprezentatív felmérésből az is kiderült, hogy a válaszolók 64%-ka szívesen befektetne, ha jobban átlátnák a kriptovaluták működését, vagy ha a hagyományos pénzügyi szereplők is kínálnának kriptovalutákat megvételre a lakossági ügyfeleknek (36%).

Tehát kiderül, hogy az Egyesült Királyságban továbbra is nagy a zavar a fejében kriptovaluták működését illetően, és ez nem csak a tapasztalt befektetők esetében van így. A már kriptovalutába fektetők 14%-ának több, mint egytizede (13%) nem rendelkezett semmilyen befektetési tapasztalattal, és csaknem egynegyedük (23%) kezdőként, míg 32% -uk “kompetensként” jellemezte befektetési tapasztalatait.

A kriptovaluták legitimitásának jele is felsejlik a felmérésből, mert kiderült hogy okosabb befektetésnek számít a nyilvánosság szemében, mint az ingatlanvásárlás. Arra a kérdésre, hogy miként fektetnének be 100 fontot, többen dedikálták a kriptovalutákat az első három befektetésük (30%) közé eszközosztály szerint, mint az ingatlanokat (19%). Az arany szintén szépen szerepelt, a megkérdezettek 31%-ka az első három közé sorolta a befektetési portfóliójában.

A felmérés rámutatott a nemek közötti eltérésekre is. A férfiak főleg azért vásárolnak kriptót, hogy pénzt keressenek vele (53%), míg a nők elsősorban pozitív híreket hallottak róluk és kipróbálják (45%).

A kriptovaluták Londonban a legnépszerűbbek, ahol tízből három ember (30%) vásárolt már, a legalacsonyabb népszerűségnek pedig Walesben örvend, ahonnan csak 9%-uk fektetett be.

(Forrás: Finextra)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük