A Bitcoin ára megindult felfelé, mennek vele az altcoinok is

A január közepén történt bezuhanása után nemrégiben a Bitcoin végre újabb bullish-típusú trendbe került. A cikk írásának pillanatában közel 43 ezer dolláron kereskednek egy coinnal. A legnagyobb kriptovaluta árának emelkedése valamelyest magával húzta az altcoinok többségét is. Viszont például az XRP vagy a Shiba Inu kétszámjegyű növekedést tudott produkálni.

A Bitcoin árának emelkedése vitte magával a többi kriptovalutát is

Múlt pénteken kezdődött a bitcoin emelkedése 37500 dollár környékéről és azóta is elég pozitív a környezet, amiben a BTC mozog. Néhány óra alatt január közepe óta először száguldott 40 ezer dollár fölé az ár és meg sem állt egészen 43 ezer dollárig. És ugyan kicsit volt visszaesés erről a szintről, de azért pozitív a piaci környezet és a BTC piaci kapitalizációja a múlt heti 700 milliárd dollárról bőven 800 milliárd dollár fölé kúszott. A legtöbb altcoin is ment a BTC után, de a második számú kriptovaluta, az Ethereum is a múlt heti 2000 dollárról rövid idő alatt 3000 dollár fölé tornászta az árfolyamát.

Bitcoin price

Ugyanígy 2-4% körüli növekedést produkált például a Binance Coin, a Cardano, a Solana, a Polkadot vagy éppen a Terra tokenje. Ennél is jobban jött vissza a Dogecoin és az Avalanche, viszont a Ripple és a Shiba Inu coinjait meg sem tudták közelíteni. A SHIB egyetlen nap alatt 20%-nál is többet tudott emelkedni, míg az XRP úgy 13%-os növekedést hozott össze egy lendületből. Szintén 10% feletti növekedést mutattak olyan altcoinok, mint a Gala, a Fantom, a Loopring, a Kadena vagy éppen a LEO. Az egész kriptopiac zöldbe fordult január közepéhez képest, egy nap alatt a teljes piaci kapitalizáció 60 milliárd dollárt növekedett.