Újabb áldozat a medvepiacon, ezúttal a Voyager kriptobróker függesztette fel a kifizetéseket

A Voyager Digital kriptobróker cég pénteken felfüggesztette a kereskedést a platformon, ezzel együtt pedig a be- és kifizetéseket is, miután a Three Arrows Capital nem tudta visszafizetni a vállalattól kapott hitelt.

A vállalat július 1-jén, pénteken jelentette be a tranzakciók felfüggesztését, kilenc nappal azután, hogy felszólította a Three Arrows Capital-t, hogy fizessen vissza egy 658 millió dolláros adósságot.

“Lépéseket tettünk annak érdekében, hogy elkerüljük ezt a kimenetelt. Viszont az, hogy az egyik hitelfelvevő, a Three Arrows Capital nem tudta visszafizetni a tőlünk kapott nagy összegű hitelt, szükségessé teszi ezt a lépést.” – tweetelte Stephen Ehrlich, a Voyager vezérigazgatója.

A Voyager összesen több mint 1,1 milliárd dollárt adott kölcsön

A Voyager a bejelentés után közzétette a vállalat mérlegét is. Az adatok alapján a kriptobróker összesen több mint 1,1 milliárd dollár értékű eszközt adott kölcsön, ami magában foglalja a Three Arrows-nak adott 658 millió dollárt is. A cég egyébként jelenleg 685 millió dollárnyi kriptovalutával és 355 millió dollárnyi, az ügyfelek számára tartott készpénzzel rendelkezik.

A mostani medvepiaci helyzet miatt egyre több vállalat kerül a csőd szélére, a problémát pedig tovább súlyosbítja, hogy a bitcoin árfolyamcsökkenése miatt egyre többen adják el a kriptójukat.

A Voyager döntése a kereskedés felfüggesztéséről egyébként megerősíti a meglátást, miszerint egy-egy vállalat csődje dominóként hat a többi cégre, a felhasználóknak pedig nincs ellenőrzésük a letétkezelő platformoknál tartott kriptovalutájuk felett.