Minden coin elbukott eddig, amit ez a kriptós létrehozott, ez a sors vár a következőre is?

Az integrált blokklánc játék- és szórakoztató platform, a Catheon ezen a héten bejelentette a $CATHEON token kibocsátását, amely a $CHICKS tokenjét váltja fel. A $CHICKS token az NFT-alapú Play-to-Earn (P2E) játékhoz, a SolChicks-hez kötődött, amely azonban súlyos botrányba keveredett. Az év elején meghamisította a rajongói számokat.

A Catheon a Web3-as játékok vezető ökoszisztémájaként mutatja be magát. Azonban e nagy állítások és azon tény ellenére, hogy a fejlesztőcsapat hamar csatlakozott a felhájpolt play-to-earn trendhez, a potenciális befektetőket arra biztatja a piac, hogy maradjanak távol a cégtől. A Twitteren a felhasználók elítélték a projektet, mert egy átverésekre épülő platformot láttak mögötte.

A kritikák nagy része a projekt vezérigazgatóját, William Wu-t éri. Ő 2021. májusa óta négy különböző kriptoprojektben vett már részt, nevezetesen a CatzCoin, a HoneyX, a SolChicks és most a Catheon projektekben, de a felhasználók nagyon rossz véleménnyel vannak róla.

Wu egyik leghangosabb kritikusa a @gonzocomander nevű Twitter felhasználó, aki azt mondta: “Több millió dollárt sikkasztott el, amit tőlünk szedett be. Ő egy tolvaj. Készül arra, hogy az új projektjével ismét csalni fog“. A Terra-alapító Do Kwonhoz is hasonlította Wu-t.

Wu twitter
Eközben a @Hodlology is aggodalmát fejezte ki, mondván: “Kérlek, ne hagyd figyelmen kívül ezt a csalót. William Wu mindig is számos átverés és lehúzós projekt élén állt. Több millió dollárt sikkasztott el, amit több ezer embertől gyűjtött be”.

Catzcoin

Wu első, 2021. májusában indított kriptoprojektje egy Dogecoinra emlékeztető ügy volt, amely a kutyás token hatalmas hájpját akarta kihasználni. A tervek szerint a coin kínálatának 5%-át macskás jótékonysági szervezeteknek adományozta volna.

Wu a CatzCoin társalapítója volt, de elhagyta a projektet, hogy “valami nagyobb hasznosságú dologra koncentráljon”. A token ára tavaly májusban 0,00024402 dolláros csúcsot ért el, de azóta közel 99%-kal esett. A SolChicks kiadott egy közleményt, amelyben azt állította, hogy Wu nem adta el a Catzcoin-részvényeit, és hogy a zuhanó ár valójában a Bitcoin egyidejű áresésének köszönhető.

HoneyX

Wu második projektje, a HoneyX 2021 közepén indult, és olyan platformként volt beharangozva, amely ‘megváltoztatja a felnőtt tartalmak fogyasztásának módját’ azáltal, hogy ‘támogatja a bevételek elosztását a tartalomkészítők javára, és támogatja a véleménynyilvánítás szabadságát és a privát adatok védelmét’. A weboldal már nem elérhető, de a platform NSFW tokenjét bemutató promóciós anyag még mindig létezik.

A SolChicks közleménye szerint Wu nem adott el semmilyen HoneyX-részesedést, de elhagyta a projektet, amikor az árak a legmagasabbak voltak 2021. augusztusának végén.

SolChicks

Aztán jött a SolChicks. A projekt 2021. szeptemberében indult ismét Wu vezetésével. Egy többjátékos szerepjátékként lett meghirdetve, ahol a játékosok ‘imádnivaló‘ NFT baromfit gyűjthetnek, amivel ‘harcolhatnak egymás ellen a hírnévért és a dicsőségért‘.

A play-to-earn játék magas színvonalú grafikát, egyedi és részletes játékbeli kihívásokat ígért, amelyet egy ‘széleskörű tapasztalattal rendelkező csapat’ irányít.

A projektet azonban később azzal vádolták, hogy hamis támogatókat gyűjtött, és mesterségesen felhájpolta a tokenjét. Az egyik példa erre egy Ice Cube promóció volt, amelyet a Cameo nevű, hírességek szinkronhangjait használó alkalmazással készítettek.

A projekt a $CHICK token készletének csak 2%-át adta ki az induláskor, a többi 98%-ot megtartotta. A befektetők az indulás után kezdtek kivonulni a projektből, míg a felhasználók lassú lehúzással vádolták a csapatot.

Meglátjuk, mi lesz most Wu legújabb próbálkozásának a sorsa.