Egy svájci bitcoin maxi kezébe vette a Lightningot… szó szerint

Egy bitcoin maxi szó szerint a kezébe vette a Lightning Networköt: egy apró fizetési chipet ültetett a kezébe, hogy érintés nélkül tudjon az üzletekben fizetni.

Egy svájci férfi úgy döntött, hogy beáll azok sorába, akik mikrochipet ültetnek a testükbe. Ő viszont nem a bankkártyája chipjét helyeztette a kezébe, hanem egy Lightning Network fizetéshez valót.

“Vicces, mivel néha előadásokat tartok a fizetésekről, bankokban dolgozó emberekkel beszélek, és csak meresztik a szemeiket, amikor meglátják ezt [a kezemet].”

Az anonim, magát csak az F418-nak nevező személy fizetési kísérletei kudarcba fulladtak, mivel az első implantátum, amit használt, hibás volt. De nem csüggedt, felkeresett egy egészségügyi szakembert, aki műtétileg eltávolította az implantátumot, mielőtt újra próbálkozott volna.

A második próbálkozás sikerrel járt. A chip szépen elfér a bal kezében, és mostantól képes Lightning fizetéseket indítani anélkül, hogy az okostelefon után nyúlna.

Bár azt állítja, hogy az implantátum nem fáj, mégis elismerte, hogy a beültetésnek vannak bizonyos kockázatai.

Ezt leszámítva, vitathatatlanul a legkényelmesebb bitcoin-fizetési mód, amely gyors és egyszerű tranzakciókat tesz lehetővé, további eszközök nélkül.

Érdemes azt is megjegyezni, hogy hagyományos bankkártyás chipet már többen ültettetek be, ez azonban az első a maga nemében. Az F418 az egész folyamatot nyílt forráskódúvá és hozzáférhetővé tette – beleértve az egészségügyi figyelmeztetéseket is – a GitHub-on.

A rejtélyes figura annyit elárult magáról, hogy nappal informatikai szakember és az extrém sportok szerelmese, éjjel pedig igazi bitcoin maxi, “aki szeret hülyeségeket kipróbálni”.