A Brave Wallet mostantól lehetővé teszi kriptoeszközeink eladását

A legbiztonságosabb webböngészőként számon tartott Brave új funkciójával lehetővé teszi, hogy vásárlás mellett a felhasználók most kriptoeszközeik eladására is képesek legyenek.

Az adatvédelemre összpontosító internetes böngésző pénteken jelentette be az új funkció bevezetését. A kriptovaluták fiatra váltását a felhasználók az integrált Brave Wallet elhagyása nélkül tehetik meg. Az átváltás során az amerikai dollár, az euró és a brit font kínálatából választhatnak.

(A Brave Wallet a legutóbbi frissítéssel automatikusan elérhető a böngészőben, nincs szükség külön bővítmény telepítésére. A Brave fejlesztői szerint a beépített funkció nem lassítja le a böngészőt, a funkció asztali gépen és mobil eszközökön is fut.)

A webböngésző vezetőinek elmondása szerint, az új funkció – amelyet a Ramp Network kripto startup indít – célja, hogy megkönnyítse a felhasználók számára a kriptopénzeik fölötti gondoskodást.

A csődbe fulladt vállalatok sorozata miatt a self-custody került előnybe

A kriptoipari óriáscégek közelmúltbeli összeomlásai óta, a közösség sokkal nagyobb figyelmet fordít az eszközeik biztonságos tárolására. Az iparági szereplők “not your keys, not your crypto” mantrázása és a csődöt mondott kriptotőzsdék több százezer elszenvedőjének szerencsétlen esete megtanította a leckét a befektetők számára. A hitelezők mellett a vállalatok is igyekeznek a “biztonság mindenek előtt” trendet népszerűsíteni.

“A közelmúltbeli események után, amikor a központosított tőzsdék rosszul kezelték az ügyfelek pénzét, fontosabb, mint valaha, hogy biztonságos és könnyen kezelhető megoldást kínáljunk a kriptoeszközök őrzésére” – írta a vállalat a frissítést bejelentő bejegyzésben.

A Brave által kiválasztott országokban élő felhasználók mostantól érméiket – beleértve az Ethereumot, a Solana-t, az USDC-t és a Brave saját Basic Attention Tokenjét (BAT) – pillanatok alatt válthatják fiatra. A vállalat közlése szerint 38 kriptovaluta értékesíthető az off-ramp szolgáltatáson keresztül.

“Bár a self-custody egyre népszerűbbé vált az elmúlt évtizedben, a digitális valuták és tokenek tartásának legelterjedtebb módja továbbra is a központosított tőzsdéken való tárolás” – tette hozzá a vállalat. “Arra számítunk, hogy az ilyen, a felhasználói élményt érintő újításokkal, mint amilyet ma közzétettünk, ezt a helyzetet meg tudjuk változatni.”

Jogos a “legbiztonságosabb böngésző” cím

A 2016-ban indított Brave alapértelmezés szerint blokkolja az online hirdetéseket és a weboldalak nyomkövetőit. Ezzel az adatvédelmi szempontokat szem előtt tartó egyének körében a legnépszerűbb webböngészőnek számít.

A vállalat saját “Brave Talk” nevezetű videóhívás eszköze többrétegű titkosítást használ, amit a felhasználók tetszőlegesen állíthatnak. Ami még fontosabb, hogy a Brave szerverek nem tárolnak felhasználói metaadatokat. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók hívásait nem tudják harmadik felek nyomonkövetni, továbbá a metaadatokból származó információk sem kerülnek közvetlenül és jóváhagyás nélkül értékesítésre.

A Brave egyre több kriptós szolgáltatást kínál

2017-ben elkészült a Brave saját “Basic Attention Token” névre keresztelt érméje. A token jutalomként szolgál azon felhasználók számára, akik engedélyezik, hogy a böngésző reklámokat jelenítsen meg a használat közben.

A vállalat ezután 2022 májusában bejelentette, hogy megállapodást kötött a Ramp céggel. A partnerség által a felhasználók a Brave asztali és mobil böngészőjébe telepített Brave Walletjén keresztül vásárolhatnak kriptoeszközöket fiat valutával.

Folytatva a kriptoszférában való mozgoldódást, a böngésző a múlt hónapban hozzáadta a Solana blokkláncot használó decentralizált alkalmazások (dappok) támogatását az iOS és Android mobilböngészőiben. Lehetővé téve ezzel a felhasználók számára, hogy olyan platformokhoz csatlakozzanak, mint a Solana-központú NFT piactér, a Magic Eden.

„A Brave egyre inkább a Web3 világának böngészőjévé válik. A Solana dApp-ok támogatásának mobilon való megjelenésével egy újabb kulcsfontosságú csoportra terjesztjük ki a hatókörünket, akik gyors és barátságos módot keresnek kriptójuk használatára” – mondta Brendan Eich, a Brave alapítója és vezérigazgatója.