A bálnák elkezdték növelni a kriptotőzsdén tárolt Bitcoinokat – ez pedig csak egy dolgot jelenthet

Egyre több tőzsdére utalják be a legnagyobb befektetők a Bitcoinjaikat – egy mutató emelkedése egyre riasztóbb képet fest. 

Nő a kriptovaluta bálnák által a tőzsdén tárolt BTC mennyisége

A láncon belüli adatok azt mutatják, hogy a Bitcoin Exchange Whale mutató a közelmúltban megemelkedett. Ez az eszköz árát tekintve nem sok jót vetít előre.

Amint arra egy elemző, CryptoQuant Quicktake bejegyzésében rámutatott, az Exchange Whale Ratio – azaz a bálnák által a kriptotőzsdéken tárolt Bitcoin mennyisége meredeken nőtt a közelmúltban. Az „Exchange Whale Ratio” egy olyan mutató, amely nyomon követi a 10 legjobb tőzsdére érkező transzfer összege és a teljes beáramlás közötti arányt.

Feltételezhető, hogy a tíz legnagyobb beáramlás a tőzsdékre a kriptovaluta bálnáktól származik, akik a hálózatban a legnagyobb részesedéssel rendelkeznek, és így a piacon a legnagyobb befolyással is rendelkeznek.

A mutató alapvetően arról szól, hogyan viszonyul ezeknek a hatalmas befektetőknek a tőzsdei beáramlási aktivitása a teljes Bitcoin piachoz.

Ha ennek a mutatónak az értéke magas, az azt jelenti, hogy a 10 legnagyobb tőzsdei beáramlás teszi ki a piaci betétek jelentős részét. Általában a befektetők akkor helyeznek el betétet, amikor igénybe kívánják venni a platformok által nyújtott szolgáltatásoka. Beleértve a Bitcoin értékesítést is.

A magas mutató azt sugallhatja, hogy ezek a nagy BTC birtokosok nagymértékű eladási nyomást gyakorolhatnak a piacra. Természetesen ez a fajta tendencia aggályos lehet az eszköz szempontjából.

A trend emelkedést mutat

Így néz ki a diagram most, amely a kriptovaluta bálnák tőzsdén tárolt Bitcoinjainak 60 napos mozgóátlag (MA) trendjét mutatja az elmúlt néhány évben:

exchange whale ratio

Úgy tűnik, a mutató 60 napos MA-értéke emelkedő tendenciát követ az elmúlt néhány hónapban | Forrás: CryptoQuant

Ahogy a fenti grafikonon is látható, a 60 napos mozgóátlag meredeken emelkedő pályán kúszik felfelé az elmúlt néhány hónapban. Ez arra utal, hogy a bálnák az utóbbi időben egyre több Bitcoint helyeznek el a kriptopénz tőzsdéken.

A mutató emelkedése annak köszönhető, hogy a kriptovaluta ára eddig szépen nőtt, sőt új történelmi csúcsot is állított fel. A diagram azonban rávilágít arra, hogy mi történt az elmúlt pár évben amikor a mutató értéke felfelé indult meg. A Bitcoin árfolyama BTC Price BTC Price meredek lejtmenetet mutatott, amikor az Exchange Whale mutató értéke magas értékekre nőtt.

„Az a sejtésem, hogy ez nem az azonnali ETF-ek iránti hatalmas kereslet miatt történt” – jegyzi meg az elemző.

Most még várni kell, hogy a kereslet meddig tudja majd elnyelni a bálnák növekvő eladási nyomását, és vajon az ár a múlthoz hasonló módon alakul majd a jövőben.