A Bank of America szerint a Coinbase még messze áll attól, hogy a „kriptók Amazonja legyen”

A Bank of America több bevételnövelési lehetőséget is megállapított a Coinbase kriptotőzsde elemzése során. Szerintük még rengeteg fejlesztést igényel a tőzsde mielőtt a „kriptoeszközök Amazonjává” válhatnak.

A pénzügyi elemzők szorosan nyomon követik a Coinbase fejlődését

A Nasdaq-on jegyzett Coinbase kriptotőzsde (COIN) már jó pár hagyományos bank és pénzügyi intézmény érdeklődését felkeltette, akik hónapok óta figyelik a kriptovállalat fejlődését. A Bank of America is közzétette friss értékelését a tőzsdéről, amely részeként jelenleg egy „semleges” értékelést és $273-os célárfolyamot állapítottak meg.

„A COIN a kriptoeszközök Amazonjává szeretne válni, azonban véleményünk szerint még a fejlesztés nagyon korai szakaszában járnak, és ezért konkrét fejlődési jeleket várunk a hosszú távú elképzeléssel kapcsolatban” – írták az elemzésben.

A „kriptók Amazonjává” válást Brian Armstrong CEO tűzte ki célul a második negyedéves értékelés során. Ennek részeként többek között az elérhető összes legális kriptoeszközt listázni szeretnék a jövőben.

A Bank of America elemzői szerint a Coinbase-nek szüksége lesz arra, hogy diverzifikálja a szolgálatásait. Ezen belül is a legfontosabb, hogy megtörjék a kriptoeszközök kereskedelmi díjának monopóliumát a bevételeikben, mely jelenleg ennek 95%-át teszi ki. Az olyan extra szolgáltatások, mint például a staking vagy a kölcsönzés például kifejezetten fontosak lehetnek a jövőben, ahogy a különböző előfizetéses szolgáltatások is.

coinbase negyedév árbevétel

A Bank of America mellett több tradicionális pénzügyi intézmény és elemző is komolyan figyeli a Coinbase teljesítményét. A JPMorgan és a Goldman Sachs is májusban adta ki az első értékelését a tőzsdéről. A Goldman „buy” értékeléssel kezdett, és a célárfolyamot $306-on határozta meg. A JPMorgan „overweight”-nek határozta meg a részvényt, azaz a részvény hozama szerintük magasabb lesz, mint az iparági részvények átlagos hozama rövid távon. Ők a célárfolyamot egy jóval magasabb, $371-os szinten határozták meg.

A Coinbase, amely jelenleg Amerika legnagyobb kriptotőzsdéjének számít, a második negyedévben rekordot döntött több mint 2 milliárd dolláros árbevételével. A havi aktív felhasználóinak száma is óriási növekedést mutatott az idei évben: már 8,8 millió felett van a számuk.