A Coinbase rekordot jelentő 2 milliárd dolláros árbevételt jegyzett

Az amerikai kriptovaluta tőzsde, a Coinbase nemrégiben közzétette a második negyedéves árbevételi adatait, elképesztő időszakot zárt a váltó.

A Coinbase augusztus 10-én közzétette átlagon felüli bevételeit a második negyedéves részvényesi levelében. A kriptovaluta kereskedési platform elismerte, hogy az időszak a növekedés szempontjából erősnek bizonyult.

A kulcsfontosságú adat, amely alapján a következtetést levonták az a második negyedéves nettó árbevétel 2 milliárd dollárral, ami a valaha volt legmagasabb összegnek számít. Ez óriási nettó 1,6 milliárd dolláros teljes jövedelmet jelent az időszakot nézve. A jövedelem több mint kétszerese volt az előző negyedévnek, amikor nettó 771 millió dollárt értek el. A Coinbase egy részvényre jutó nyeresége 3,45 dollár volt, ami jóval magasabb az elemzők által becsült 2,33 dollárnál.

A számok aligha meglepőek, figyelembe véve, hogy a Coinbase a bevételei 95%-át kereskedelmi díjakból nyeri, amely egyike a legmagasabb százalékoknak az iparágban. 1,9 milliárd dollár tranzakciós és 100 millió dolláros előfizetési és szolgáltatási bevételt könyvelt el.

Nő a Coinbase kiskereskedőinek száma

A jelentés megjegyezte, hogy a havi tranzakciókat végző felhasználók száma 8,8 millióra ugrott fel, ami 44%-os növekedést jelent az első negyedévhez viszonyítva. Az igazolt felhasználók az időszak végén 68 millióan voltak.

Másrészt megállapította az intézményi ügyfelek számának növekedését is:

„Jelenleg több mint 9000 intézményünk van, amelyek tovább bővítik tevékenységüket a kriptogazdaságban. Ezenfelül 160 000 ökoszisztéma-partnerünk használja kriptoszolgáltatásainkat és eszközeinket a saját ügyfeleikkel való együttműködéshez”– tette közzé a Coinbase.

A jelentés hozzátette, hogy június 30-án a platformon levő eszközök összesen 180 milliárd dollárt tettek ki. A felületen található kriptoeszközök az összes kriptoeszköz piaci kapitalizációjának 11,2%-át alkották. A cikk írásakor a teljes piaci kapitalizáció 1,94 billió dollárra emelkedett.

Az Ethereum népszerűbb, mint a Bitcoin

Most először az Ethereum 26%-os kereskedési volumene nagyobb volt, mint a Bitcoin 24%-a az adott időszakban. Továbbá a második negyedév teljes kereskedési volumene 462 milliárd dollár volt, ami 38%-os növekedés az első negyedévi 335 milliárd dollárhoz képest.

Ezt a fordulatot a DeFi, az NFT-k és az ETH 2.0 stakelés növekedésének tulajdonítják. A cikk megjelenésekor a Bitcoin 46 150 dollár körül mozgott, míg az Ethereum 3 220 dollár körül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük