A bányászok jól járnak az Ordinals-szal: közel 10 millió dolláros díj egy nap alatt

A bitcoin bányászok nem panaszkodhatnak az Ordinals tranzakciók megnövekedett számára. Többet keresnek a tranzakciós díjakból, mint az újonnan generált bitcoinokból.

A közelmúltban megugrott Ordinals feliratok száma a Bitcoin hálózaton rossz hír a felhasználóknak, de annál jobb a bányászoknak. Ahogy a hétvégén megnőtt a blokkterület iránti kereslet, a tranzakciós díjak az egekbe szöktek, ezzel több bevételt generálva számukra.

A hétvégén a bitcoin bányászok többet szedtek be tranzakciós díjakból, mint az újonnan generált BTC-kből. Ráadásul a bányászat jövedelmezősége 2022 májusa óta a legmagasabb szintre ugrott.

A becslések szerint december 16-án összesen 9,97 millió dollárnyi díjat szereztek a bányászok, ami felülmúlta a korábbi, 2023. május 8-án megállapított 7,21 millió dolláros csúcsot.

Ugyanezen a napon a Casa HODL társalapítója, Jameson Lopp közzétett egy képernyőfotót egy olyan blokkról, amellyel a Bitcoin-bányászok szignifikáns összeget kerestek. A blokk a Braiins Pool bányászának hatalmas, 13,4 BTC-s díjat hozott, ami akkori árfolyamon körülbelül 570 000 dollárt ért.

bányászat

December 17-én a bitcoin bányászok 638 144 tranzakciót dolgoztak fel. Ebből 392 574-et, vagyis az összes BTC tranzakciók 61,51%-át aznap Ordinals tranzakciók tették ki. Ezzel az Ordinals tranzakciók közelednek az 50 milliós mérföldkőhöz. Jelenleg mintegy 48 754 694-et jelöltek belőlük a blokkláncon.

A BitInfoCharts szerint az átlagos BTC ( BTC Price BTC Price ) tranzakciós díjak 2021 áprilisa óta a legmagasabb szintre emelkedtek. A hétvégén akár 37 dollárba is kerülhetett egy Bitcoin-tranzakció.

“Hány ember keres kevesebbet napi 37 dollárnál?” – kérdezte a témát kutató “Kawaii Crypto” X felhasználó, aki hozzátette, hogy ez körülbelül 5,39 milliárd ember.

19 hónapos csúcson a hash-ár

A Bitcoin-bányászoknak biztosan kellemes ünnepi szezonjuk lesz. A nyereségesség, vagyis a hash-ár még a legutóbbi, májusi Oridnals őrületnél is magasabbra ugrott.

hash

December 17-én a Hashrate Index szerint a hash ár 0,13 dollárra szökött TH/s/napra. Ennél magasabb árat utoljára 19 hónapja, 2022 májusában mértek.