A Beatles NFT-k formájában jelenteti meg a ritka és eddig soha nem hallott interjúit

Mi köze a Beatles brit zenekarnak a kriptókhoz? Roppant mód dübörögnek az NFT-k az elmúlt időkben s nemcsak a kriptoszektor szereplőinek érdeklődését keltették fel, hanem az egész világét. Legyen szó itt akár a divatiparról, a labdarúgásról vagy a nemzetközi zeneiparról. Szinte mindegy milyen ágazatról van szó, mindenki megpróbálja a lehető leginkább tartani a tempót a villámgyorsan változó piaccal. Így vannak ezzel a hihetetlen sikereket elért együttes szerzői jogi ügyeiért felelős munkatársai is. 

A Beatles rajongók körében nemrégiben valóságos bombaként robbant a hír, miszerint a zenetörténelem egyik legkiemelkedőbb formációja saját NFT-ket dob piacra. A szóban forgó nem-helyettesíthető tokenek a banda (vagyis John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr) értékes s meglehetősen ritka interjúit fogják tartalmazni.

Ez a fúzió nem csupán a múlt és a jelen (jobban mondva a jövő technológiájának primer megnyilvánulásai) tökéletes ötvözete, hanem egyúttal a zseniális művészek hagyatékának méltó újragondolása is. Sokak szerint az NFT-k és maga a metaverzum jelenthetik az egész zeneipar jövőjét s ez mind a rajongók, mind az előadók számára eredményes lenne.

 

Beatles NFT

A VOCR (Voices of Classic Rock Archive) elmondása szerint ez az első alkalom, hogy egy olyan “old school” zenekar mint a Beatles, saját NFT-t kezd forgalmazni. A VOCR egyébként az a szervezet, amely idejűleg állítja elő, bocsátja aukcióra és rendezi meg a tokenekről szóló rendezvényt.

A Beatles a kriptopiacot is meghódítja

„Számtalan különleges Beatles interjúnk van és ezek a birtokunkban lévő legértékesebb vagyontárgyak. Ezért is szeretnénk megjelentetni és a rajongók elé tárni azokat. Kezdetben több dologban gondolkodtunk, de végül az NFT-re esett a választásunk”, nyilatkozta Jonathan Firstenberg, a VOCR ügyvezető igazgatója.

Minden egyes token tartalmazni fog egy egyedi műalkotást és természetesen az interjú WAV hangfájlját. A tokeneket az ETH blokkláncán keresztül lehet megvásárolni, illetve csak Ethereummal lehet majd licitálni rájuk. A licit minden NFT esetében 1.25 Ethereumnál kezdődik majd, ami a jelenlegi árfolyam szerint körülbelül 5000 dollárt jelent.

Az, hogy ez a kezdeményezés milyen hatással lesz a zeneiparra és a kriptoszektorra, jelen pillanatban még a jövő zenéje.