A bécsi Bitpanda online tőzsdén bitcoin mellett aranyat és ezüstöt is venni lehet

  • 25
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A BitPanda kriptotőzsde, ahol eddig csak Bitcoint, Ethereumot és más digitális eszközt lehetett vásárolni, mostantól arany- és ezüstvásárlásra is alkalmas. A hírt Eric Demuth jelentette be a Pioneers Festival nevű bécsi startup rendezvényen.

„Az arany az első árucikk a régi világból, amit digitalizálunk“, magyarázta Demuth a Trending Topics osztrák startup magazinnak nyilatkozva. A Bitpandán keresztül nemesfémeket lehet venni, amit más digitális eszközökre lehet váltani. A nemesfémet nem szállítjuk le a vásárlóknak, hanem egy svájci trezorban helyezzük letétbe. „A nemesfém vagyon biztosítva van és egy magas biztonsági szintű svájci trezorban fogjuk tárolni“, nyilatkozta Demuth.

Svájcban helyezik letétbe az aranyat

„Tanúsítvánnyal rendelkező aranyról van szó amit fizikai letétbe helyezünk.“ A Bitpanda az arany és ezüst letétek kezelésére a Pro Aurum és Philoro cégekkel működik együtt. A Pro Aurum ismert nemesfém kereskedő Bécsben, aminek helyi üzleteiben szintén lehet aranyat bitcoinért vásárolni.

A díjak kifejezetten kedvezőek, állítja a Bitpanda ügyvezetője, de döntse el inkább mindenki saját maga:

Arany Ezüst
Vásárlási díj: 0.5% 2.5%
Eladási díj: 0.5% 2%
Letétdíj: 0.0125% hetente 0.025% hetente

„Ausztria legnagyobb aranykereskedőivé válunk“

A Bitpanda további tervei között szerepel, hogy a digitális aranyat e-mailben is küldözgetni lehessen egymást között. „A nemesfémet szabályos időközönként bevizsgáltatjuk“, mivel a Bitpanda tervei között szerepel, hogy az aranyra egy ERC20 tokent fejlesszenek. „Legkésőbb egy év múlva mi lesz Ausztria legnagyobb aranykereskedői“, válaszolta Demuth. „Ebben nagyon biztos vagyok.“ Célja az aranyértékesítéssel, hogy felzavarja az aranykereskedési szektor állóvizét, ami híresen magas díjakkal és jutalékokkal dolgozik.

Demuth hozzátette a cikkben, bármit digitalizálni lehet, ingatlanokat, részvényeket, ETF-eket, szellemi tulajdont és természetesen nemesfémet is.

Eric Demuth BitPanda CEO | Trending Topics

Kis mennyiségben is lehet vásárolni

„Az aranynak van néhány befektetőknek kedvező tulajdonsága, de van hátránya is. Nem teheted likvidebbé, nem lehet küldözgetni és kis mennyiségben végtelenül drága“, folytatta Demuth a topikról. A nemesfém digitalizálásával változik a helyzet: „Most már lehet egy euróért is meg 1 tonnányi aranyat is venni.“

A Bitpanda elmondása szerint 1 kilóig akár házhoz is kérhetik a befektetők, de akkor meg márt nem árt egy széfet is beszerezni.

Ha többet szeretnétek megtudni a Bitpanda bitcoin, altcoin és nemesfém tőzsdéről, akkor regisztráljatok az oldalukra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.