Steve Wozniak: “Bitcoin az egyetlen tiszta digitális arany”

Az Apple társalapítója határozottan úgy véli, hogy a Bitcoin különbözik a többi altcointól. Steve Wozniak szerint a létező 1500 kriptopénz közül egyedül a bitcoin tekinthető “tisztának”.

Steve Wozniak hisz benne, hogy a bitcoin lesz az egyedüli globális fizetőeszköz

A CNBC tévén hétfőn leadott interjújában Steve Wozniak kifejtette, hogy bízik Jack Dorsey, Twitter vezérigazgató bitcoin-barát kijelentésében. Az Apple társalapítója a következő észrevételeket tette az Amszterdamban tartott Money 2020 konferencián:

Egyetértek azzal, amit Jack Dorsey mond, de nem azért mert hiszem, hogy ennek így kell lennie, hanem azért, mert azt akarom, hogy így legyen, mert olyan tiszta a gondolatmenete.

Wozniak megjegyzésével Dorsey márciusi kijelentéseire utalt. A Twitter és a Square alapító-vezérigazgatója kijelentette, úgy érzi, hogy a jövőben egységes fizetőeszközt fognak használni az interneten és a világon. Továbbá azt is kijelentette, hogy ez a fizetőeszköz a bitcoin lesz.

A CNBC tegnapi cikke alapján Wozniak akkor spájzolt be bitcoinból, mikor annak árfolyama mindössze 700 dollár volt. Azóta viszont már mindet eladta és egyetlen egy BTC-t tartott meg. A bitcoinon kívül Wozniak kriptoportfóliójába 2 ether is tartozik és állítása szerint kizárólag azért tartotta meg, hogy kísérletezzen vele és felhasználhatóságát tesztelje.

A tegnapi interjúban Wozniak sokkal összeszedettebben részletezte a bitcoin előnyeit mint számos állítólagos bitcoin guru. Beszélt a decentralizáltságban és a korlátozott kínálatban rejlő tulajdonságairól és egy olyan természetes jelenséghez hasonlította, amely nem igényel emberi beavatkozást a működéshez:

A bitcoin matematikailag le van definiálva: van egy adott mennyiségű bitcoin, van egy elosztási mechanizmusa… és tiszta, nincs szüksége emberi intervencióra, cégre a működéséhez és csak… növekszik és növekszik… és túlél, ez számomra azt indukálja hogy természetes és a természet sokkal fontosabb, mint bármilyen emberi konvenció.

Woz a WeAreDevelopers konferencián Bécsben

Az interjú végén Wozniak az altcoinokra is kitért. Kijelentette, hogy egyik sem tud versenyezni a bitcoinnal, mivel mindegyiknek a saját létrehozó cégét kell szolgálnia. A legfontosabb érvet emellett újfent a decentralizáció jelentette:

Kizárólag a bitcoin tekinthető tiszta digitális aranynak… és ezzel teljes mértékben egyetértek. A többi általában lemond a bitcoin néhány aspektusáról. Ilyen aspektusokra példa a decentralizáltság és a központi irányítás hiánya. Ez az első dolog, amit fel kell adni, hogy egy üzleti modellt tudjanak építeni.

Az interjút Wozniakkal itt találjátok: https://www.cnbc.com/2018/06/04/apple-co-founder-steve-wozniak-hopes-bitcoin-will-become-global-currency.html

Borítókép forrás: Behance

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük