A befektetők visszatérítést kaphatnak a Bitfinex meghiúsult salvadori szállodai ajánlatáért

A befektetők visszatérítést kaphatnak a Bitfinex meghiúsult szállodai ajánlatáért El Salvadorban.

Hotel közösségi finanszírozásból

A Bitfinex Hampton Hotel értékpapír-kínálatába beruházó befektetők állítólag jogosultak a visszatérítésre. Azért, mert az finanszírozást gyűjtő szervezet nem érte el az 500 000 dolláros célját, hogy szállodát építsen Salvador repülőtere közelében.

El Salvador helyi hírügynöksége arról számolt be, hogy a nyilvános ajánlattételben használt HILSV tokenről szóló „Releváns információs dokumentum” olyan záradékkal rendelkezik, amely lehetővé teszi a befektetők számára, hogy visszakapják befektetésüket, ha az forrásgyűjtő nem éri el a célját.

A május 13-án közzétett dokumentum szerint visszatérítésre van lehetőség. Méghozzá akkor, ha „a minimális összeget (a projekt végrehajtásához szükséges minimális összeg), amely ebben az esetben ötszázezer dollár (500 000 USD) nem éri el forrásgyűjtés a nyilvános forgalomba hozatal végéig vagy (ii) ha a digitális eszközök kibocsátását törölték.”

A token május 13-i indulása óta csak 342 000 dollárt tudott összegyűjteni. Ez 158 000 dollárral kevesebb a június 11-i határidőig megkövetelt minimális összegnél. Eredetileg összesen 6,25 millió dollár összegyűjtésében bíztak.

Előfordulhat azonban, hogy a szálloda nem készül el. A token kibocsátója, az Inversiones Laguardia azt mondta, hogy a cég kötelezettségeket vállalt már, hogy befejezhesse a projektet és a tokenizálással az a célja, hogy a lehető legtöbb lakossági befektetőt elérje.

Ez annak ellenére van így, hogy a HILSV dokumentum szerint 500 000 dollár volt a projekt végrehajtásához szükséges minimális összeg a token kiadás során.

A nyilvános értékpapír-ajánlat célja az volt, hogy segítsék az ötszintes szálloda felépítését. A hotel állítólag 80 szobával, medencével és kerttel rendelkezik majd. Ingyenes éjszakákat, sőt korlátlan tartózkodást is kínált a befektetőknek az ötéves kötvény futamideje alatt, ha legalább 1 millió dollárt fektetett be valaki.

Hol van a kibocsátó?

A jelentések szerint a token amerikai dollárra és USDT-re volt váltható. Viszont ez utóbbi nem található a Bitfinex platformján de az információs dokumentumban sem.

Az El Salvador hírügynökség meg akarta szólaltatni az Inversiones Laguardia-t is, ezért kereste fel a székhelyén, de ott csak egy másik (Inglés Corporativo nevű) céget talált. Telefonos megkeresésükre is azt a választ kapták, hogy ez a telefonszám egy másik céghez tartozik.

A HILSV dokumentuma szerint a befektetők ugyanazokon a csatornákon keresztül kaphatják meg a visszatérítést, amelyeken keresztül a kezdeti befektetésüket végrehajtották.