A Binance 1 milliárd dolláros tőkebiztosítási alapot indított

A Binance kriptotőzsde bejelentette, hogy több mint 1 milliárd dolláros, nem hivatalos tőkebiztosítási alapot állított fel a felhasználói számára. Tette mindezt azután, hogy az elmúlt időszakban elég sok kibertámadás érte a platformjait. Már 2018. júliusa óta gyűjtöttek több alapban is biztosítási összegeket. De most lépték meg az összes tőke egy helyre történő csoportosítását.

A Binance mindent elkövet azért, hogy biztosítsa felhasználóit és a hatóságokat is

A cég közleménye hangsúlyozta, hogy a Binance Secure Asset Fund nevű tőkebiztosítási alap már elégséges biztosítékot jelent a felhasználók számára. Még néhány évvel ezelőtt kezdtek el biztosítási alapokat építeni, miután elég sok kibertámadás érte a platformjait. Külön pikantériát kölcsönöz a bejelentésnek, hogy még a hónap elején a Crypto.com számláiról emeltek le 34 millió dollárt kriptovalutákban illetéktelenek. Aztán még múlt héten hackerek további 80 millió dollárt szereztek a Qubit Finance sebezhetőségét kihasználva. Innen is látható, hogy az olyan nagy cégek és kriptotőzsdék, mint a Binance, mennyire kényszerpályán mozognak, hogy a biztonsági aggályokat eloszlassák.

CZ tweet

Ennek keretében nemrégiben például Nigériában függesztettek fel néhány felhasználót pénzmosás elleni intézkedés keretén belül. A 281 felfüggesztett felhasználó majdnem felének tiltását egyébként a nemzetközi bűnüldöző szervek kérték. A Binance az elmúlt időszakban elég komoly támadásokat kapott újságírók és szakértők részéről, akik azzal vádolták, hogy nem igazán felel meg a platform a szabályozói környezetnek. A Binance persze ezt csak újságírói rágalmazásnak nevezte és hangsúlyozta, hogy mindent elkövetnek az átláthatóságért és a pénzmosás elleni küzdelem támogatásáért.