A Binance aggodalmában a kis kapitalizációjú projektekhez fordul

A Binance egy olyan “kockázatkezelési iniciatívát” folytat pillanatnyilag, amely során alacsony kapitalizációjú kriptoprojekteket próbál megnyerni. Mindezt értelemszerűen saját érdekében teszi, ugyanis az utóbbi időben meglehetősen súlyos problémák merültek meg a vállalat életében.

A bennfentes információk szerint a világ vezető kriptotőzsdéje számos, elenyésző piaci kapitalizációval rendelkező projektet keresett fel mostanában. Changpeng Zhao cége részleteket szeretett volna megtudni az árjegyzésre vonatkozóan, illetve érdeklődtek afelől, hogy hajlandóak lennének-e felajánlani tokenjeik egy részét a Binance Savings poolok számára.

A kezdeményezés nem titkolt célja az, hogy növelje a piaci likviditást és csökkentse az ármanipuláció kockázatát.

A Binance a kereskedési volumen szempontjából napjaink legnagyobb kriptotőzsdéje s mindent megtesz azért, hogy ez így is maradjon. Az elmúlt hetekben azonban feltűnően visszaesett a piaci részesedése, ami a szabályozó szervekkel folytatott szüntelen konfrontációk mellett elég borúlátó jövőképet fest a tőzsde számára.

Sokan azzal vádolják CZ-t, hogy szántszándékkal manipulálja a BTC árfolyamát, hogy kedvezőbb helyzetet teremtsen a BNB token részére.

„A múlt hét folyamán csapatunk a folyamatban lévő kockázatkezelési eljárás keretein belül több olyan projekttel is felvette a kapcsolatot, amelyek digitális eszközei listázásra kerültek felületünkön. Ezek a projektek aránylag kis likviditású kereskedési párok és/vagy alacsony piaci kapitalizációval rendelkeznek. Ez kockázatos lehet a felhasználók számára és teret engedhet a piaci manipulációnak is”, nyilatkozta a Binance szóvivője.

Az X közösségi média platformon képernyőfotók is megjelentek az állítólagos ajánlattételekről. Ezek szerint a Binance azt szeretné, hogy kamatért cserébe a forgalomban lévő tokenek 5%-át a Savings poolok rendelkezésére bocsátsák.