A Binance augusztus 31-én felfüggeszti az ETH kifizetéseket

A világ vezető kriptotőzsdéjének számító Binance nemrégiben bejelentette, hogy az Ethereum hálózaton történő befizetések és kifizetések ideiglenesen felfüggesztésre kerülnek augusztus 31-én. Az ideiglenes szünet oka, hogy a Binance tárcakarbantartást végez az Ethereum hálózatán ezen idő alatt. Három óra időtartamra kell számítani nagyjából.

Még további leállások várhatok a Binance ETH kifizetéseiben

A karbantartás befejezése után a Binance vissza fogja állítani a be- és kifizetéseket, de elképzelhető, hogy erről külön értesítést majd nem fog küldeni. A kriptotőzsde múlt héten tett közzé egy közleményt, amelyben arról írtak, hogy a következő néhány hétben többször lesz majd ideiglenesen leállás az ETH és ERC-20 token befizetésekben és kifizetésekben. Az első majd szeptember hatodikán lesz a Bellatrix frissítés miatt, a második pedig szeptember 15-én a Paris-frissítés miatt. Az összes frissítés előkészület az Ethereum átállására a proof-of-work mechanizmusról proof-of-stake mechanizmusra, amely valamikor szeptember közepén fog majd megtörténni. A jelenleg tervezett időpont szerint a migráció szeptember 15-én történik majd.

A Binance célja a frissítésekkel, hogy minimalizálja az átállás kockázatait és biztonságban tartsa a felhasználók pénzeszközeit. A Bellatrix frissítés a konszenzus réteg frissítés, a Paris pedig a végrehajtási réteg frissítése az Ethereum hálózatán. Akár mondhatjuk azt is, hogy ezek együttesen jelentik az “Egyesülés“, azaz a “Merge” végét. Több lehetséges verzióra készül a kriptotőzsde a Merge után. Először arra, hogy nem lesz fork és új token sem generálódik. Ebben az esetben a Binance amint lehet, visszaállítja a be- és kifizetéseket az ETH tokenek tekintetében. Másodszor pedig arra lehet számítani, hogy létrejön egy új token és két egymással versenyző lánc. A proof-of-stake lánc viszi majd az ETH tickert, és a felhasználóknál az ETH egyenlegük pillanatképe alapján kreditelik a forkolt tokenek egyenlegét.