Egy új elemzés szerint a Binance befizetések 97%-ban fedezettek

A blokklánc elemzésekkel foglalkozó adatelemző, a CryptoQuant nemrégiben előrukkolt egy új jelentéssel, egy olyannal, amire azért elég sokaknak felmerült mostanában igénye. Ez a világ legnagyobb kriptotőzsdéjének, a Binance-nek a tartalékait vizsgálta és részletezte. Mostanában, főleg az FTX összeomlása után sokakban felmerült a kétség, hogy vajon a Binance rendelkezik-e elég tartalékkal és fedezettel.

A Binance egy újabb jelentés szerint stabil tartalékokkal rendelkezik

Néhány nappal ezelőtt komoly pánikhangulat is eluralkodott a piacon. Olyan hírek kezdtek el terjedni, hogy talán a Binance sem annyira fedezett és biztos pont, mint azt vezérigazgatója, Changpeng Zhao állítja. A CrypoQuant december 14-én készült jelentése szerint nincs ok a félelemre, a Binance megfelelő tartalékokkal és fedezettel rendelkezik. Ugyan még december elején a Binance saját maga is közzétett egy ilyen jelentést, de azt támadások érték, mert nem volt teljeskörű felülvizsgálatnak nevezhető. Az sem derült ki belőle, hogy milyen belső pénzügyi kontrollokat üzemeltetnek a tőzsdénél. Most viszont az adatelemző cég a Mazars auditorcéggel együtt arra a konkluzióra jutott, hogy a Binance által jelentett tartalékok és kötelezettségekre vonatkozó fedezetek 99%-ban fedik a valóságot.

Tehát a Binance összes felhasználójának befizetés 97%-ban fedezett a tőzsde eszközeivel. Ha az ügyfeleknek adott BTC kölcsönöket is beleszámítják, akkor 101%-os a fedezettség. Ami nagyon fontos, hogy a CryptoQuant jelentése szerint a Binance fedezetében a saját tokenje, a BNB nem nagyon van jelen. Más adatelemzők szerint a fedezet 10%-a BNB token. Ami azért kockázatos, mert egy nehezebb helyzetben valószínűleg ennek a tokennek az értéke is nullára süllyedne. Természetesen tegyük hozzá, hogy ez csak egy cég elemzése volt, minél több hasonló adatra lenne szükség ahhoz, hogy mindenki megnyugodjon a jelenlegi felfokozott helyzetben. Mert azért akármit is tweetel CZ a Twitteren: csak az a saját coinod, amit saját magadnál tartasz.