FUD ide vagy oda, a Binance köszöni szépen, jól elvan

Ha valaki követi a kriptoszektor eseményeit a közösségi médiában is, az mostanában észrevehette, hogy egyre komolyabb pánikhangulat kezd el kialakulni, ezúttal a Binance kriptotőzsdéje körül. Amióta az FTX tőzsdéje összeomlott még november elején, a kriptobefektetőknek mindennél fontosabbá vált a “a coinom csak akkor az enyém, ha nálam van” koncepció. Így hatalmas mennyiségben kezdett el kiáramolni a tőke a kriptotőzsdékről, így a Binance-ről is.

A FUD hatása igen komoly kiáramlás a Binance tőzsdéjén is

December 13-án a kiáramlás ezen a kriptotőzsdén csúcsra jutott, miután felröppentek olyan kósza posztok és tweetek, hogy ez a tőzsde lesz a következő a dominóban. Még a Bloomberg is arról írt, hogy 2 milliárd dollárt vontak ki a Binance-ről. De nehéz megítélni a valóságot, más sajtóorgánumok 5 milliárd dollárról írnak. Akárhogy is, biztos hogy valami történik a Binance körül és ez lehet öngerjesztő hatás is. Maga a vezérigazgató, Changpeng CZ Zhao is írt a mai napon egy rövid üzenetet, amelyben hangsúlyozta, hogy minden normális mederben zajlik. Azt is kiemelte, hogy sokkal több kifizetést bonyolítottak a Luna vagy az FTX összeomlása idején. Mi mást tehetne? Muszáj megnyugtatnia a felhasználóit, mert ha a pánik tényleg eluralkodik, akkor nincs megállás.

Azt tudjuk, hogy a nyilvánosan elérhető tárcáin több mint 60 milliárd dollárt tart a Binance tartalékként. De teljes felülvizsgálat nem volt a cég tartalékait illetően. Természetesen elkerülendő a hasonló pánikot, a Coinbase vezetője, Brian Armstrong sietett közölni, hogy a Coinbase nagyon stabil és ilyen időkben is lehet rá számítani. Mondjuk a jelenlegi helyzettől függetlenül a Binance továbbra is a piacvezető. Ők biztosítják a legalacsonyabb tranzakciós díjat, a legtöbb eszközpárt és a legtöbb extra lehetőséget. És megnyugtatásként még a végére. Sokan arra számítottak, hogy a Binance natív tokenje, a BNB összeomlik majd a hírek hallatán, de nem így történt. Sőt, még minimálisan emelkedett is az árfolyam.