A Binance bevezeti a Lightning Network megoldást, hogy kezelje a tranzakciók torlódását

Az elmúlt 48 órában a Binance kénytelen volt kétszer is szüneteltetni a Bitcoin kifizetéseket a hálózat túlterheltsége miatt. Ez a hálózati torlódás, valamint a kifizetések megszakítása arra késztette a tőzsdét, hogy bevezesse a Lightning Network használatát.

A Binance implementálja a Lightning hálózatot

Binance Lightning Network

Az egyre súlyosbodó hálózati torlódások fényében a Binance megtette az első lépést a Lightning Network bevezetésében. A Lightning hálózat egy Layer 2-es skálázási megoldás, amelyet a Bitcoin tranzakciók feldolgozásának gyorsítására terveztek.
Ez a döntés azt követően született meg, hogy május 7-én és 8-án ideiglenesen felfüggesztették a kifizetéseket a kriptotőzsdén, ami érthető módon komoly aggodalmat keltett a Binance felhasználói körében.

A kriptotőzsdék egyik legnagyobb szereplőjeként a Binance az elmúlt napokban nagyon megugró aktivitással szembesült, ami a függőben lévő tranzakciók jelentős emelkedését eredményezte. A platformon tapasztalt rendkívüli aktivitás a hálózat túlterheltségéhez vezetett, ami arra kényszerítette a Binance-t, hogy a helyzet megoldása érdekében ideiglenesen leállítsa a kifizetéseket.

Továbbá, felismerve a fenntartható megoldás sürgető szükségességét, a Binance a Lightning Network integrálását kezdte meg. Ez a fizetési protokoll a Bitcoin blokkláncra épülve működik, és célja a torlódások enyhítése a gyorsabb és költséghatékonyabb Bitcoin tranzakciók elősegítésével.

Hogyan működik a Lightning Network

A Lightning Network a Bitcoin blokkláncra épülő protokollként működik, amelynek célja a Bitcoin hálózatban rejlő skálázhatósági és tranzakciós sebességbeli korlátok kezelése.

Elsődleges célja, hogy gyorsabb és költséghatékonyabb tranzakciókat tegyen lehetővé a láncon kívüli fizetési csatornák hálózatának létrehozásával. A Bitcoin hálózatban minden tranzakcióhoz blokkgenerálásra van szükség, ami jelentős idő- és számítási erőforrásokat igényel.

Továbbá, ahogy egyre több felhasználó csatlakozik a hálózathoz és a tranzakciók mennyisége megugrik, a blokklánc túlterhelté válhat. Ez késedelmeket és magasabb díjakat eredményez. A Binance szembesült ezzel a kényszerhelyzettel, ami a Lightning Network integrálására késztette a platformját.

A Lightning Network lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlen fizetési csatornákat hozzanak létre egymás között. Ezek a csatornák olyan blokkláncon kívüli tranzakciókat jelentenek, amelyek nem kerülnek azonnal naplózásra a Bitcoin blokkláncán. Ehelyett egy fizetési csatornán belül a résztvevők több tranzakciót is bonyolíthatnak egymás között anélkül, hogy minden egyes tranzakcióhoz a blokkláncot is bevonnák.