A Lightning Network használata még egyszerűbbé vált

A kifejezetten nagy népszerűségnek örvendő második réteges bitcoin protokoll a Lightning Network, amit rendkívül sokan ismernek és használnak napi szinten. Célja a minél gyorsabb tranzakciók lehetővé tétele a bitcoin hálózatán. Viszont a Lightning Network használatához szükség van egy Lightning node-ra is, ha saját magunk, külső fél nélkül akarunk bitcoint küldeni és fogadni. Viszont ez nem annyira egyszerű folyamat, ha az embernek nincs rutinja vagy nem technikai beállítottságú. Itt jön képbe a Litd.

A Lightning Network előtt kifejezetten fényes jövő áll

A Lightning Labs mögött álló fejlesztő cég, a Lightning Labs nemrégiben kiadott egy frissítést a Litd alkalmazásához, ami még könnyebbé teszi a Lightning Network használatát. Az új frissítéssel automata díjkezelés, megosztott fiókok vagy éppen még finomabbra szabott LNC hozzáférések is beállíthatóak. A Litd fejlesztésében a Lightspark nevű bitcoin infrastruktúrafejlesztési cég is részt vett, amelynek egyébként az egykori PayPal elnök, David Marcus a vezetője. Az újonnan megjelent frissítések között fentebb említettük az automatikus díjkezelés beállításait. Ez lehetővé teszi, hogy a Lightning node-ot üzemeltető felhasználóknak már nem kell manuálisan babrálni a díjak beállításait. Ehelyett a díjak automatikusan változni fognak az alapján, hogy hány fizetést kezel egy adott csatorna a héten.

A frissítésnek még nagy újítása a “fiókok” befevezetése. Ennek segítségével több felhasználó meg tud osztani egyetlen Lightning node-ot, azaz nem lesz mostantól már annyira komplex a node-ok kezelése sem. És ez csak néhány példa abból, hogy mire számíthatnak az új frissítéstől a Lightning felhasználók. A fő cél kifejezetten az volt, hogy még könnyebb legyen új felhasználók csatlakozása a hálózathoz, függetlenül a tapasztalataiktól és ismereteiktől. Pontosan ezért indította el a Lightspark nem is olyan régen a Lightspark Platformot is, amellyel cégek tudnak könnyen csatlakozni a Lightning hálózatához.