A Binance és az FTX verseng a csődbe ment Voyager eszközeiért

A Binance és az FTX, a világ vezető kriptotőzsdéi, minden erejükkel azon vannak, hogy megkaparintsák a befuccsolt Voyager Digital tulajdonában álló eszközöket. 

Az idei viszontagságos kriptotél egyik meghatározó pillanata volt, amikor a Voyager kriptohitelező cég csődöt jelentett. A vállalat ügyfeleit sokkolta a hír, de a kriptoszektor szereplői remek lehetőséget láttak az esetben.

Az ágazatban meghatározó szerepet betöltő kriptovaluta kereskedési platformok arra vállalkoztak, hogy felvásárolják a kriptobróker összes eszközét és hitelét. Csakhogy a dolgok nem mennek éppen zökkenőmentesek. Nem elég, hogy egymással is harcba kell szállniuk és a lehető legjobb ajánlatot tenni, ennek tetejébe még a Voyager is megnehezíti a szituációt.

A szóban forgó cég ugyanis előzetesen már elutasította az FTX indítványát, miszerint több mint 20 másik potenciális vevővel tárgyal az ügyről. Az utóbbi állítást igazolja a Voyager ügyvédjeinek beszámolója is, amely szerint legalább 22 befektető esett át az előírt átvilágításon.

Korábban egyébként a Coinbase amerikai kriptotőzsdének sikerült megállapodásra jutnia a kriptó letétkezelővel, azonban nemrégiben visszavonta ajánlatát. Azzal indokolta ezen lépését, hogy az általuk megvalósítani kívánt átstrukturálás nem kivitelezhető a Voyager átláthatatlan pénzügyi helyzete miatt. A Binance és az FTX azonban még így sem lélegezhet fel, hiszen ahogy fentebb olvasható volt, számottevő konkurensük akad.

Szeptember 6-án kezdődik a licit a Voyager eszközeire vonatkozóan s az értékesítési folyamat a jelenleg is zajló csődeljárás részét képezi. Ezt szeptember 29-én egy aukció is követi majd, ha szükségessé válik a nyertes megállapításának céljából.

A Binance kiváltképp feni a fogát a Voyager birtokában lévő eszközökre, mivel bennfentes információk szerint nyitni szeretne az intézményi szféra felé. A New York Times-nak adott interjújában CZ elmondta, hogy a Voyager -a Celsius Network-höz hasonlóan- felkereste a kriptotőzsdét eladási célzattal. A vállalat szóvivője azonban úgy nyilatkozott, hogy „míg nincs konkrét megállapodás, addig nem adnak ki bővebb tájékoztatást függőben lévő ügyleteikről”.