A Binance felfüggeszti a Multichainhez kötött néhány token be- és kifizetését

A Binance kriptotőzsde nemrégiben bejelentette, hogy felfüggeszti a Multichain projekthez kapcsolódó több token be- és kifizetését.

A vállalat közleménye szerint a felfüggesztés július 7-én lép hatályba a platformon, és további jelentések erejéig marad érvényben. A lépés A Multichain projekthez tartozó számos cross-chain tokent fogja érinteni. Ez különösen a BNB Smart Chain-en telepített digitális eszközöket érinti, mint például a Polkastarter (POLS), az Alchemy Pay (ACH), a Beefy.Finance (BIFI), valamint a Harvest Finance (FARM). A Fantom hídján keresztül mintelt tokenek, köztük a Beefy.Finance (BIFI) és az Alpaca Finance (ALPACA) szintén az érintettek listáján szerepelnek.

A Binance nem részletezte a Multichainhez kötött eszközök felfüggesztésének okát. Csupán annyit jegyzett meg, hogy ez még egy májusi, a projekt ellen hozott intézkedés folytatása. Akkor a vállalat ideiglenesen felfüggesztette a Multichainen keresztül átutalt egyes tokenek befizetéseinek támogatását, a protokollal kapcsolatos problémáira hivatkozva.

A projekthez kapcsolódó, folyamatban lévő felfüggesztés ellenére a Binance állítja, hogy a felhasználók továbbra is elhelyezhetik és kivehetik az érintett tokeneket a tőzsde által támogatott más hálózatokon keresztül.

A Multichain híd jelenleg több mint 1,3 milliárd dollárnyi, a cross-chain platformon keresztül mintelt eszközt felügyel. Ebből 698 millió dollár értékű az Ethereumon, 339 millió dollárnyi a BNB Smart Chain-en és 92 millió dollárnyi a Fantom-on van mintelve a DeFiLlama adatai szerint.

A Multichain problémái

Még május folyamán a projekt kapcsán nehézségek merültek fel a tranzakciók feldolgozásával kapcsolatban, ami számos tranzakció elakadásához vezetett. A Multichain cross-chain hídjának több útvonala, köztük a Kava, a zkSync és a Polygon zkEVM sem működött a kialakult helyzet alatt.

A csapat kezdetben technikai problémára hivatkozott, később azonban közölték, hogy néhány hídpálya nem működött megfelelően. A projekt csapata később azt is elismerte, hogy nem tudta felvenni a kapcsolatot a vállalat vezérigazgatójával, Zhaojunnal, aki részben a frissítésekért volt felelős. Ennek az volt az oka, hogy a vezérigazgatónak nyoma veszett, akit egyesek szerint a kínai rendőrség vett őrizetbe.