Súlyos csapást mért a Multichain projektjére a vezető eltűnése

Négy nappal ezelőtt, 2023. május 31-én jelentette be Twitteren a Multichain projektje, hogy nem találják a cég vezérigazgatóját. Ennek eredményeként több blokklánchálózati router vezérlése is problémás lett. Ez kellett még csak a projekt natív tokenjének, a MULTI-nak, amely az elmúlt két hétben 50%-nál is többet veszített árfolyamából.

A Multichain projektje nagy bajba került

A Multichain egy blokkláncokon átnyúló protokoll, ami lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy különféle blokkláncok között mozgassanak eszközöket. A Multi DeFi platformján aktuálisan nagyjából 1,45 milliárd dollárnyi érték van zárolva. A Multichain csapata még néhány napja posztolt arról is, hogy a protokoll komoly problémkkal küzd, főleg mivel a vezérigazgató, Zhaojun eltűnése miatt a karbantartásokhoz szükséges szerverhozzáférések nem megvalósíthatóak. Az is kiderült az egyik tweetjükből, hogy több blokklánc vonatkozásában nem igazán működnek a blokkláncok közötti mozgatások. Nevesítették is a Kekchain, Publicmint, Dyno Chain, Red Light Chain, Dexit, Ekta, HPB, ONUS, Omax, Findora és Planq láncait.

Arról egyébként még mindig nincs hír, hogy hova tűnhetett a cég vezetője, bár sokan gyanítják, hogy letartóztathatták Kínában. Sokan az ő sorsa mellett amiatt is aggódnak, hogy az ő hiánya hogyan fogja majd érinteni a Binance Smart Chain (BSC), Ethereum és Polygon láncairól a Multichainen lekötött összeget. A legnagyobb lekötött összegért a Fantom blokklánca a felelős, de ők rohantak közölni, hogy jelenleg a Multichain problémáinak nincs hatása a Fantom eszközeire és a két lánc közötti hídra. Ettől függetlenül a felhasználók már nagyon várják a friss híreket. Plusz elég kritikus hangú beszélgetés is zajlik néha annak kapcsán, hogy ha a vezető eltűnése ilyen hatással lehet a láncra, akkor mennyire decentralizáltan működött az egész protokoll.