A Binance 20 millió dollárnyi tokent osztott szét a felhasználók között véletlenül

A Binance egy könyvelési hiba miatt nagyjából 20 millió dollárnyi Helium HNT tokent osztott szét felhasználóinak. A túlfizetés a peer-to-peer alapokon működő IoT eszközök által használt Helium hálózat tokenjeit birtokló befektetőket érinti. A hálózat két tokenjét a Binance egyként kezelte, így juthattak a gyorsan reagáló befektetők egy kis ingyen pénzhez.

Egy számviteli hiba miatt a világ legnagyobb kriptotőzsdéje több millió dolláros hiányt rótt fel. A Binance mintegy 4,8 millió HNT tokent veszített, amelyeket tévesen osztottak ki a felhasználóknak. A szemfülesek gyorsan eladták a tokeneket, így profitálhattak a kriptotőzsde hibájából. Pénteki árakon ezek az eszközök körülbelül 19 millió dollárt értek.

A Helium hálózatnak két tokenje van. Az első a natív HNT token, amelyet a Helium fizet ki a hotspot-üzemeltetőknek. A másik a MOBILE token, amelyet a Helium 5G infrastruktúra üzemeltetőinek fizetnek ki, amely a múlt hónapban indult, és amelynek nincs likvid piaca, és ezért nincs jegyezhető ára sem. Bár a két token szorosan kapcsolódik egymáshoz, az Ethereum ERC-20 és ether (ETH) tokenjeihez hasonlóan a két token két különálló eszköz.

A kriptotőzsde a két tokent tévesen egyként kezelte. Ez eredményezte azt, hogy azok a felhasználók, akik MOBILE-t küldtek Binance-címekre, az értékesebb HNT-nek megfelelő mennyiséget kapták meg.

A hibát azóta javították. A kifizetések időzítése egybeesik a HNT tokenek masszív eladásával, ami a 7 dolláros tartományból a jelenlegi 4 dollár körüli szintre szorította le az árat.

könyvelési hiba, binance, hnt

“A Helium Alapítványt a Binance szeptember 15-én késő este arról tájékoztatta, hogy a HNT-t érintő könyvelési hiba történt” – mondta a projektet irányító szervezet szóvivője. “Megerősíthetjük, hogy ez nem blokklánc hiba, és hogy ez a probléma a Binance-re korlátozódik. Tudomásunk szerint más tőzsdék vagy harmadik felek nem érintettek. Azt tanácsoljuk a token-tulajdonosoknak, hogy függesszék fel a HNT és MOBILE betéteket a Binance-on, amíg nem kapnak átfogó helyzetjelentést”.

A Binance nyilatkozása szerint vizsgálják az ügyet, és amint tudnak, jelentkeznek.